ALKMAAR - Het was even afwachten, maar langzaam komt de sportwereld weer op gang. Ook de renners van het Regio Cycling Team Noord-Holland, onder leiding van Matthé Pronk en Alex Schutte zijn klaar voor het grotere werk.

Op het programma staat eerst de Omloop van Yerseke, een nieuwe omloop in het wielerprogramma, later volgen Flevotour, De Braakman en Noordwest Overijssel. Laatsten zullen pas verreden worden medio september van dit jaar.

Tijdens de trainingen en bijeenkomsten worden veel zaken behandeld zoals: voeding, materiaal onderhoud en trainingsmethodes.
Zaterdag jl werd de laatste test gedaan en na een duurrit van 3 uur werd er een tijdrit afgewerkt van 15 km nabij Kolhorn. Bas Feenstra en Ravi Raadgers vielen daar positief op met hun tijden van rond de 20 min.

Het Regio Cycling Team Noord-Holland, kent een samenwerkingsverband met: WV Noord-Holland, WV Alcmaria-Victrix, HRTC Hoorn en BRC Kennemerland. Enkele andere verenigingen hebben al laten blijken ook geïnteresseerd te zijn in dit initiatief.

Rijden bij eigen club en gezamenlijk klassiekers rijden is het doel van dit team.

Geïnteresseerden kunnen contact op nemen met één van deze wielerclubs.