ALKMAAR - Na afloop waren er alleen maar blije gezichten. Als afsluiting van extra baantrainingen op de Alkmaarse wielerbaan, werd afgelopen woensdagvond een heus omnium verreden.


Het geeft maar weer aan dat zeker voor de jeugd deze trainingen, zeker winterdag, een welkome afwisseling is met betrekking tot de wielersport.

He omnium bestond uit ongekende afstand, rit in lijn, klassement en de alom hectische longest lap, waarbij degene die als eerste over de finishlijn rijdt niet meer mag mee doen en de rest voor de overwinning moeten sprinten.

Olivia van de HRTC DOK heeft dit spelletje redelijk door en won dan ook. De overige jeugdige rijders lieten zich niet onbetuigd.

Door regionaal wielertrainer Herman Schenk, was de gelegenheid geboden om extra woensdag avonden te kunnen trainen op de wielerbaan. Tussendoor werd er door zijn ploeg gesprint en zodoende konden de rennertjes, terwijl ze even op adem konden komen, alvast kijken hoe het grote werk er uit zou kunnen zien.

Uiteindelijk was Fin na veel telwerk winnaar voor de thuisrijder Tijs Bos en de eerder genoemde Olivia. Allen kregen een mooie medaille en door ECW©energy verstrekte bidon.

Trainers Matthé Pronk en Wim Bos konden terug kijken op een geslaagde wieleravond.