ALKMAAR - Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen. Fonds Gehandicaptensport wil door middel van de website en app Uniek Sporten er voor zorgen dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. Regio Alkmaar sluit zich als eerste regio in de kop van Noord-Holland aan bij dit unieke landelijke platform. Maandag 12 december vindt de officiële ‘lancering’ van de vers gevulde website plaats tijdens een aangepaste sportdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar.

Al gedurende meerdere jaren investeren Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. Vanuit het Fonds gehandicaptensport worden de regionale samenwerkingsregio’s gestimuleerd zich aan te sluiten bij het landelijke platform Uniek Sporten. Een website en app waarop het beschikbare aanbod voor de doelgroep ‘aangepast sporten’ helder en overzichtelijk in beeld wordt gebracht. Het regionale aanbod is opnieuw geïnventariseerd en in de database overgezet.

Maandag 12 december om 11.15 uur worden de regionale webpagina en app officieel in gebruik genomen tijdens een sportdag in Sportcomplex De Meent. De wethouders van de regio gemeenten zullen deze website op een ludieke manier gezamenlijk lanceren.  Dit tijdens een ochtend waarop docenten en studenten van de opleiding Sport & Bewegen van het Alkmaarse Horizon College een sportief uitje organiseren voor meer dan 50 cliënten van Stichting De Waerden. Zo zal er onder andere geschaatst worden en zullen de deelnemers zaalsporten beoefenen en trampolinespringen. Belangstellenden zijn welkom om bij dit officiële openingsmoment aanwezig te zijn, en kunnen vanaf 12 december het complete sportaanbod bekijken op www.unieksporten.nl.