ALKMAAR - Met toch de nodige aandacht werd er geluisterd naar het wielerverhaal van niets minder dan Jesse de Rooij, de renner die rijdt voor BIKE AID, dat voornamelijk opereert in de Aziatische landen.

Met tal van voorbeelden liet hij de jeugdige wielrenners van onder meer WV Alcmaria-Victrix en andere aangesloten clubs zien dat het pad naar een toprenner niet altijd over de bekende rozen gaat.

Zijn val in de Ronde van Turkije is daar een voorbeeld van. Alwaar hij met 80 km per uur naast de weg belande. Een lange weg naar herstel volgde.
Voor het zover was, konden de renners afgelopen zondag, nog even de benen strekken en werd door Remco Morsch en Matthé Pronk een leuke route uitgezet door het Noord-Hollandse. De pastamaaltijd na afloop en even gamen bij TEKPARK in Willemsoord behoorde tot de leuke afsluiting van deze dag.

Zaterdag staat nog de laatste klassieker voor de mannen op de agenda in Noord-West Overijsel in Genemuiden en dan zit het seizoen voor de Regio cycling team Noord-Holland erop.

Gezien de nieuwe gezichten die zich hebben aangemeld en het mogelijk nog aanhaken van een West-Friese wieler vereniging, lijkt het erop dat deze opzet nu al een grote kans van slagen heeft.

De begeleiders Alex Schutte en Matthé Pronk waren dan ook zeer enthousiast over de voortgang binnen dit systeem.