ALKMAAR - Zaterdag 30 oktober verzamelden zich bijna 250 lopers bij sportcomplex Vaart voor een run van 5 of 10 kilometer door Oudorp. In een regenachtig landschap zetten zij hun beste prestaties neer in de Oudorpse polder, waar Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterun organiseerde. Michel Pannekeet, Ingmar Kloek, Agnes van Brug en Daniëlle Roosen kroonden zich als de kampioenen op de 10 en 5 km voor mannen en vrouwen.

Hoewel de regenachtige weersvoorspelling uit kwam was de temperatuur voor de hardlopers prima te doen. Na een warming-up door Yuri Cornelisse maakten de deelnemers zich precies volgens schema klaar voor de start. Om 13.00 uur startten de 5 kilometer lopers, gevolgd door de 10 kilometer lopers om 13.10 uur. Igmar Kloek won de 5 kilometer met overmacht, hij klokte een tijd net onder de 17 minuten en wist zijn medelopers hiermee ruim 3 minuten voor te blijven. Michel Pannekeet, die op het laatste moment besloot in te vallen voor een geblesseerde deelnemer, won de 10 kilometer bij de mannen. De dames wisten zich goed staande te houden en Daniëlle Roosen (5 km) en Agnes van Brug (10 km) zetten de snelste tijden neer.

De hardloopronde door Oudorp richt zich met name op de recreatieve lopers die het leuk vindt te trainen voor een klein evenement. Nadat het hardloopevenement al twee keer met Pinkster niet door kon gaan, was de organisatie blij dit keer wel in oktober van start te kunnen gaan. Met de gezellige ambiance van DJ Jacco Silver en een mooie medaille voor alle deelnemers werd de dag prettig afgesloten. In de avond verzamelden zich ruim 200 kinderen op sportcomplex Vaart voor de RAADHUIS Vampierun, waar zij 500 meter, 1 of 2 kilometer renden in een griezelig aangekleed park. De mooist verklede deelnemers ontvingen een mooie prijs.