ALKMAAR - Aan het einde van de eerste volle week en voorafgaand aan het finaleweekend is de regen een hinderlijke spelbreker geweest op het Victorie Open Alkmaar. Vrijdagavond werden meerdere partijen onderbroken en zelfs afgebroken waardoor er vandaag de nodige wedstrijden ingehaald moeten worden hetgeen zorgt voor een bomvol programma in het finaleweekend.


Nadat vrijdagmiddag om 16.00 uur de eerste wedstrijden waren begonnen zorgde even later een fikse regenbui voor een onderbreking van bijna een uur. Dit zorgde al voor de nodige oponthoud en aangezien er enkele lange driesetters werden gespeeld en er tussendoor nog enkele buien vielen werd er geen inhaalslag gemaakt. Nadat de laatste partijen van de avond richting de hal werden verplaatst moest de commissie uiteindelijk besluiten om de enkele partijen af te breken welke zaterdag zullen worden uitgespeeld.

De wedstrijden die wel werden afgewerkt zorgden voor de nodige spanning. Zo was er een zeer leuke confrontatie in de DD5 waar Robbin Rozemeijer en Danielle Lagerweij met 6-7, 6-4, 6-4 wisten te winnen van Lotte van der Klein en Ellen Zandvliet. Ook spannend was het in de GD3 tussen twee thuisspelende koppels. Lianne Bruin en Jerome Moes bleken uiteindelijk met 6-4, 1-6, 6-3 te sterk voor Sanne Dekker en René Nannes.

Kijk hier voor alle uitslagen van vrijdag en hier voor het bomvolle programma van zaterdag.


Foto's van het toernooi zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie.