ALKMAAR - Voor het eerst in acht dagen gooide de regen even roet in het eten op het Victorie Open tennistoernooi bij ltc De Zes Wielen in Alkmaar. De wedstrijden die zaterdagavond vanaf 20.00 uur geprogrammeerd werden moesten door het vallende hemelwater verplaatst worden naar de tennishallen van TPC Daalmeer en in Ursem. Op de negende en slotdag staan de finalewedstrijden op het programma, en ondanks de kans op een enkel buitje zijn de vooruitzichten uitstekend.


Aangezien het slechts een aantal wedstrijden betrof heeft het schema dan ook geen achterstand opgelopen en kan men zondag vanaf 09.30 uur op het eigen tennispark beginnen met de finalewedstrijden. Terwijl de regen neerdaalde wist men zich zaterdagavond op het tennispark evenwel te vermaken met een wijnproeverij en de traditionele pubquiz.

In het HE3-toernooi werd er tenminste nog één halve finale buiten afgewerkt al had die geen kwartier langer moeten duren. Terwijl de baan steeds natter werd wist Huub de Boer in drie sets te winnen van Martijn de Does (4-6, 6-3, 6-4). De andere halve finale tussen Remco Reinhard en Dentrey Veenstra ging naar binnen en daar bleek Veenstra met 7-6, 7-6 te sterk zodat de jonge Veenstra en de ervaren De Boer elkaar zondag treffen in de finale.

In HE4 werd titelverdediger Robert van der Velde in drie sets uitgeschakeld door de als zesde geplaatste Twan Grooteman die zondag in de finale de ongeplaatste Ramon Wenker treft.

Ook de strijd in de DD3 kan een mooie worden waar gelegenheidsduo Desi van der Haas en Annefleur Pauw in drie sets wisten te winnen van Lous Oudejans en Carly Sieval. Van der Haas en Pauw mogen vandaag tegen Caroline Terstal en Bo Dekker gaan uitmaken wie er met de hoogste eer gaat strijken. Behalve dat Van der Haas en pauw met elkaar spelen treffen ze elkaar ook nog als ze het met hun partner tegen elkaar opnemen in de finale van het GD3

Ook in de HD3 staat er een mooie finale op het programma tussen Tymo Berger/Menno Nolten (foto) en Tim Emmerik/Remco Reinhard.


Kijk hier voor alle uitslagen van zaterdag en hier voor het programma van de finaledag.

Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.