ZANDVOORT - Ruim 7300 wandelaars gaan op zaterdag 25 maart genieten van de prachtige omgeving van Zandvoort. Nooit schreven zoveel mensen in voor deze mooie wandeling, georganiseerd door Le Champion. De hoofdafstand van 30 km is met 4.005 deelnemers het meest geliefd. Voor de 18 km schreven 3.343 personen zich in. 68,4% van de inschrijvingen is vrouw en de gemiddelde leeftijd is 53 jaar. Inschrijven is niet meer mogelijk. Er is geen na-inschrijving.

Le Champion is verheugd dat er een recordaantal deelnemers aan de start staat. Jeroen Wouda, eventmanager 30 van Zandvoort: ‘Het is goed om te zien dat het evenement nog steeds groeit. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de wandelschoenen aan te trekken. Het is een sociale bezigheid en tijdens het lopen kun je ook genieten van een prachtige omgeving’.

Unieke routes

De wandeltocht begint vanaf het Circuit Park Zandvoort, waar om 8.00 uur het officiëlle startschot klinkt van de 30 km.

De route van de hoofdafstand gaat een aantal kilometer over het Noordzeestrand en gaat vervolgens door de prachtige en groene omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Culturele hoogtepunten op de route zijn onder andere Landgoed Duin & Kruidberg en Landgoed Duinlust. Daarnaast kan de Ruïne van Brederode en het Kopje van Bloemendaal bewonderd worden en wordt het Visserspad bewandeld. In de route is ook het Openluchttheather en Wandelpark Caprera opgenomen. De 18 km route brengt een bezoek aan het prachtige Vogelmeer en loopt langs het Wisentengebied Kraansvlak. Beide afstanden worden afgesloten in het bruisende centrum van Zandvoort.

Wandel mee en steun kankeronderzoek!

Ook dit jaar is de Antoni van Leeuwenhoek Foundation het goede doel van de 30 van Zandvoort. Deelnemers konden bij inschrijving een bijdrage leveren voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. De wandelaars dragen zo bij aan de ontwikkeling van kankertherapie op maat voor iedere, individuele patiënt. Het opgehaalde bedrag wordt tijdens het evenement bekend gemaakt.

Le Champion wenst iedereen heel veel wandelplezier. Volg www.facebook.com/30vanzandvoort voor het laatste nieuws en foto’s.