ALKMAAR - De Alkmaarse Mixed Hockey Club (AMHC) ondergaat een ambitieuze energietransitie. De bekende hockeyclub uit Alkmaar krijgt hierbij steun van het Coöperatiefonds van de Rabobank regio Alkmaar. Met deze steun kan AMHC belangrijke investeringen realiseren. Zo zullen in september alle vijf sportvelden verlicht zijn met energie besparende LED-verlichting. De club streeft ernaar om voor het einde van dit jaar energieneutraal te zijn.


AMHC, die vorig jaar haar 110ste verjaardag vierde, staat bekend om haar groene outfits en logo, dat symbool staat voor duurzaamheid en verdraagzaamheid. Naast LED-verlichting investeert de club in isolatie van het clubhuis, verwarming met warmtepompen en de installatie van zonnepanelen op het dak.

Naast duurzaamheid zet AMHC ook in op sportieve groei en heeft hiervoor een hockey beleidsplan opgesteld. Nieuwe sponsoren zijn toegetreden naast de vertrouwde sponsoren. De club is vastberaden om haar hoge niveau minimaal te behouden.

Met de steun van het Coöperatiefonds van de Rabobank regio Alkmaar en andere betrokken partijen is AMHC vastbesloten om haar doelen te bereiken en een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van groene initiatieven binnen de Noord-Hollandse sportgemeenschap.