ALKMAAR - Op zaterdag 17 november en op zondag 18 november vindt de negende editie van de Rabo Holland Cup plaats bij De Meent Bauerfeind. Beide dagen starten de deelnemers in de leeftijdscategorie junioren A en ouder om 18.15 uur. Publiek is van harte welkom, de toegang tot de Rabo Holland Cup is gratis.

Rabo Holland Cup
De Rabo Holland Cup 2018 is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De wedstrijdreeks, die dit seizoen voor de negende keer plaats vindt (voor de tweede keer in Alkmaar), bestaat uit acht wedstrijden verspreid over de maanden oktober tot en met maart. Alle te rijden afstanden tellen mee voor het klassement van de Holland Cup en daarmee voor deelname aan de Rabo Holland Cup wedstrijd. Daarnaast is Rabo Holland Cup selectie voor het NK afstanden.

Programma
Zowel zaterdag 17 als zondag 18 november starten de dames en heren om 18.15 uur. Zaterdag worden zowel de 500m als de 1500m verreden door zowel dames als heren. Zondag 18 november staan er drie afstanden op het programma, 1000m (dames en heren), 3000m (dames) en 5000m (heren). Publiek is van harte welkom, de toegang tot de Rabo Holland Cup is gratis.