OUDORP - Al jarenlang wordt in Oudorp met Pinksteren een hardloopevenement georganiseerd. Deelnemers kiezen op vrijdag avond 26 mei uit een hardlooproute van 1 km (Kinderun), 5 km of 10 km, of leggen al wandelend het parcours af. Dit jaar introduceren Alkmaar Sport en RAADHUIS in samenwerking met Sport-Z voor het eerst de FunRUN. Bij dit parcours van 1 km mogen de deelnemers gebruik maken van alle hulpmiddelen die zij nodig achten om de finish te halen. Wandelend, rollend of rennend haalt iedereen dit einddoel. Aanmelden (€ 2,- p.p.) kan nu via www.raadhuispinksterun.nl.


Inclusief sporten is een belangrijk thema, ook in de gemeente Alkmaar wordt hier op diverse manier aandacht aan besteed en steeds meer evenementen zijn toegankelijk voor iedereen. Stichting Sport-Z zet zich met haar activiteiten in voor de inwoners die bij het 'gewone' aanbod niet mee kunnen doen. Dankzij de samenwerking met Sport-Z kan dit jaar dan ook de FunRUN worden toegevoegd aan het programma van de Pinksterun. "Waar wij in eerdere jaren het wandelprogramma aan het programma hebben toegevoegd, waren we dit jaar op zoek naar een manier om nog meer doelgroepen aan het evenement te verbinden. Nadat we in gesprek zijn gegaan met de maatschappelijk regisseur van Sport-Z kwam het idee van de FunRUN naar voren. Sport-Z zet haar kennis, kunde en ervaring in om dit onderdeel van het programma samen met ons te organiseren," vertelt Marlou Zuurbier namens Alkmaar Sport. "Bij dit nieuwe avontuur vertrouwen we op de inzet van een aantal jongeren die eerder al hebben samengewerkt met Sport-Z. Toen spraken ze mensen in de stad direct aan op hun gedrag ten opzichte van mensen met een beperking, iets wat enorm veel impact maakte. Wij vertrouwen op hun kunnen en nu gaan zij zich op een andere manier inzetten voor onze stichting. Zo spelen zij een belangrijke rol in het verkennen van het parcours en ook de werving van deelnemers pakken we samen op," vult Madeleine Stoop van Sport-Z aan.

Deelnemers aan de FunRUN mogen op het parcours gebruik maken van alle mogelijke hulpmiddelen zoals rolstoelen en looprekken, ze mogen zelf lopen of rennen of door iemand geduwd worden. Het voornaamste doel is dat je na 1 km de finish haalt, deze prestatie levert namelijk de felbegeerde Pinksterun medaille op als beloning.