OUDORP - De kogel is door de kerk. In 2020 organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterun op vrijdagavond 29 mei en niet meer op de traditionele Pinksterzondag. Op het programma staan de Kinderun, 5 km, 10 km en business run voor bedrijventeams. De Pinksterun is een run dwars door de Alkmaarse Oudorperpolder.


Het belooft een feestelijk evenement te worden. Jong en oud, beginner of ervaren; iedereen kan meedoen aan de run. Naast de sportieve insteek, staat het sociale aspect centraal.

Vrijdagavond
“Wij kregen veel vragen vanuit geïnteresseerde hardlopers of we de run niet op een ander moment konden organiseren,” vertelt een enthousiaste Marlou Zuurbier, coördinator bij Alkmaar Sport en organisator van de run. “Het Pinksterweekend is traditioneel een druk weekend met veel festivals en evenementen. Natuurlijk waren we blij met 800 deelnemers maar door gehoor te geven aan deze vraag en de run naar de vrijdagavond vóór Pinkster te verplaatsen hopen we nog meer hardlopers aan ons te kunnen binden. Om de nieuwe datum onder de aandacht te brengen hebben we een speciale Early Bird actie geïntroduceerd,” aldus Zuurbier.

Inschrijving – Early Bird actie
Inschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) kost € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. Wie er snel bij is en zich vóór 31 december 2019 inschrijft krijgt het startnummer gratis thuisgestuurd en betaalt dus geen verzendkosten. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.