OUDRORP - Al jarenlang wordt in Oudorp met Pinksteren een hardloopevenement georganiseerd. Deelnemers kiezen op vrijdag avond 17 mei uit een hardlooproute van 1 km (Kinderun), 5 km of 10 km, of leggen al wandelend het parcours af. Na het succes van vorig jaar voegt Sport-Z dit jaar opnieuw de FunRUN toe aan het programma. Deze FunRUN biedt een kans voor iedereen die dat nodig heeft, om met een beetje extra begeleiding ook deel te nemen aan dit buitengewone evenement. De FunRUN start om 18.00 uur. Aanmelden (€ 2,- p.p.) kan nu via www.raadhuispinksterun.nl.

Hoewel de kinderen tijdens de Pinksterun een afstand van 1 kilometer door Oudorp afleggen, begrijpen we dat deze uitdaging voor sommige kinderen nog wat overweldigend kan zijn. Het is druk om je heen, je rent zelfstandig door het dorp en er kan onderweg iets gebeuren waardoor je je even niet zo prettig of zelfverzekerd voelt. Daarom organiseert Stichting Sport-Z dit jaar opnieuw de FunRUN, waar deelnemers apart van de grote groep renners kunnen verzamelen. Samen met een ouder, grootouder, buurman of -vrouw en begeleiders van Sport-Z, staan de deelnemers klaar voor de start. Het maakt niet uit hoe snel je gaat; het doel is om na 1 kilometer de finish te bereiken en zo die felbegeerde medaille te verdienen. Na afloop kun je terugkijken op een unieke ervaring die je samen hebt beleefd.

De FunRUN wordt georganiseerd door Sport-Z in samenwerking met Alkmaar Sport. Schrijf je vandaag nog in voor de RAADHUIS FunRUN via www.raadhuispinksterun.nl