AMSTELVEEN – Tegen respectievelijk Myra en AMVJ zijn de heren en dames van AMHC er afgelopen zondag niet in geslaagd om punten te pakken. Beide teams van de Alkmaarse hockeyvereniging gingen onderuit.

Myra – AMHC heren 2-1
Op bezoek bij Myra keek de herenploeg van AMHC al binnen tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. ‘Daarna herpakten wij ons qua veldspel gelukkig, maar moesten wij te veel inhalen om de wedstrijd naar ons toe te trekken’, zei Pieter Saal na afloop. ‘En Myra speelde een goede wedstrijd.’ Via Rogier van Koningsbrugge kwam AMHC nog wel terug tot 2-1, maar de nederlaag kon niet worden voorkomen.

Na zes wedstrijden bezet AMHC de vierde plaats op de ranglijst. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken. Dan speelt het in eigen huis tegen Spandersbosch.

AMVJ – AMHC dames 3-1
In Amstelveen gingen de dames van AMHC onderuit. ‘We startte sterk en kregen een aantal kansen. Deze maakten wij helaas niet af en toen liepen we onnodig tegen de 1-0 aan door een corner’, zei Daniel de Vos na afloop. ‘In de tweede helft begonnen we slecht en stapten we niet door met weinig druk.’

Nadat AMVJ op 2-0 kwam wist Shi Dan Nieberg via een mooie aanval de aansluitingstreffer te maken. ‘In die fase waren wij veel sterker en kregen we een strafbal na weer een goede actie van Shi Dan Nieberg. Deze wordt helaas gemist en dan gaan de koppies hangen', vervolgde de coach. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-1. 'We hebben moeite om door te drukken ondanks goed spel af en toe. Het is te hopen dat we volgende wedstrijd tegen Strawberries de flow kunnen doorbreken.'