OUDORP - De derby in de 2e klasse van het vrouwenvoetbal tussen Kolping Boys en Alcmaria Victrix is zondagmiddag onbeslist gebleven. In een matig en soms zeer stevig duel eindigde het op 2-2.

Het duel begon al niet lekker want toen beide teams om 12.00 uur op het kunstgrasveld klaar stonden bleek dat de dienstdoende scheidsrechter niet was komen opdagen. Met een uiteindelijke vertraging van een ruim half uur kon het duel onder leiding van scheidsrechter Tielbeke toch beginnen.

Hoopvol
En het moet gezegd worden dat de beginfase er hoopvol uitzag met drie goals in het eerste half uur en nog een aantal kansen. Verrassend genoeg kwam de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong via Lisanne Delver die in beide gevallen profiteerde van wanorde in Alcmaria-verdediging. Tussendoor scoorde Ashley van den Bosch namens Alcmaria Victrix en was ook Melissa Pach dichtbij maar haar poging eindigde op de paal. Helaas werd het vervolg er qua niveau niet beter op en beide ploegen grossierden in fouten. Daarbij werd het soms ook wat onvriendelijk met enkele pittige overtredingen en verwensingen over en weer.

Dit beeld veranderde niet in de tweede helft. De zeer jonge Kolping-ploeg hield goed stand tegen het toch wel favoriete Alcmaria al had ook die ploeg te maken met een rits aan blessures bij ervaren spelers.Zo moesten bij Alcmaria Victrix onder meer Chantal Boon, Bianca Kwast en Chantal van Hooren verstek laten gaan, maar ook Kolping Boys miste met Michelle Potter behoorlijk wat ervaring.

Kansen bleven schaars, maar Kolping Boys had eigenlijk de voorsprong kunnen vergroten toen Delver hard in de rug werd gelopen. Het ontging echter scheidsrechter Tielbeke waardoor de thuisploeg een zekere penalty misliep. Deze kreeg Alcmaria Victrix later wel kort nadat Lara de Decker hard op de lat had geschoten en bij de rebound een speelster naar de grond ging. Volgens velen bij Kolping Boys een makkelijk gegeven strafschop, maar daar had aanvoerster Lorraine Groesz geen boodschap aan, en zij schoot vanaf elf meter raak.

Mineur
Het duel eindigde uiteindelijk in mineur omdat in blessuretijd Alcmaria-speelster Fabienne Vaalt zich dusdanig verstapte dat zij per ambulance afgevoerd werd.'Alweer een zware blessure en daar baal ik veel meer van als van het puntenverlies', sprak Alcmaria Victrix-trainer John van Loenen na afloop. 'Over de wedstrijd kan ik namelijk kort zijn want dit is het slechtste wat we tot nu toe hebben laten zien dit seizoen terwijl we net zulke mooie stappen aan het maken waren'. Zijn collega Reda Ayou van Kolping Boys gaf vooral een groot compliment aan zijn speelsters. 'Ik ben trots op wat het team heeft laten zien vandaag. We zijn dit seizoen op het nulpunt begonnen met een zeer jonge groep en als ik zie hoe er vandaag strijd wordt geleverd en hoe de sfeer is in de groep dan ben ik vol vertrouwen over dit seizoen'.

VROUWEN 2e KLASSE E ZONDAG

Kolping Boys - Alcmaria Victrix 2-2 (2-1)

9. Lisanne Delver 1-0
11. Ashley van den Bosch 1-1
25. Lisanne Delver 2-1
81. Lorraine Groesz (pen.) 2-2

Foto's: DP Sportfotografie