REGIO – Op bezoek bij FC Purmerend behaalde SV Koedijk het eerste punt van het seizoen. Egmondia ging nipt onderuit. Bergen liep door een teleurstellende tweede helft tegen een ruime nederlaag op.

FC Purmerend – SV Koedijk 0-0 (0-0)
In Purmerend speelde SV Koedijk doelpuntloos gelijk. ‘Er waren veel kansen voor beide ploegen. Kwalitatief was het geen hoogstaande partij, maar saai was het zeker niet’, zei Roy Rowinkel na afloop. ‘Mick Spruijt keepte een fantastische wedstrijd.’

Door het gelijkspel heeft SV Koedijk het eerste punt binnen. Rowinkel: ‘Uiteindelijk was het wel een terecht gelijkspel.’ De ploeg speelt komende zaterdag de derby tegen SV Vrone.

Vrone – Egmondia 1-0 (0-0)
Onder leiding van Jan Waagmeester met Arie Hendrik Visser verloor Egmondia met 1-0 van Vrone. Tien minuten voor tijd viel het enige doelpunt van de wedstrijd. ‘Een van richting veranderd schot viel binnen. Dat was zuur’, zei Egmondia voorzitter Paul Kager. De Egmonders waren voor rust iets sterker en na rust speelde Vrone sterker. ‘De jongens hebben veel strijd geleverd. Ik ben absoluut tevreden, het ging prima.’

SVA Assendelft – VV Bergen 8-3 (2-1)
Op bezoek bij SVA Assendelft speelde VV Bergen een zeer teleurstellende tweede helft. Halverwege keek de ploeg van trainer/coach Djordi Hopman tegen een 2-1 achterstand aan. ‘We begonnen de wedstrijd ongeconcentreerd. In de eerste 25 minuten scoorden zij twee keer makkelijk’, zei Lars Kraakman. ‘We herpakten onszelf tot de rust met meer balbezit en een goede goal.’ Het doelpunt van Bergen viel via Noah Robles.

Over het tweede bedrijf, waarin SVA Assendelft uit liep naar een 8-1 voorsprong alvorens de gasten via Kraakman en Schouten tegen scoorden, was Kraakman kort van stof. ‘De score zegt het al. We gaan hier dinsdag over praten en er voor zorgen dat dit nooit meer gebeurd.’