VOLENDAM - Na de behaalde titel van vorig seizoen stond voor White Stones afgelopen woensdag het eerste competitieduel in de Eredivisie op het programma. De Egmondse promovendus kreeg direct een flinke oorwassing, 9-0.

‘In de eerste helft hebben we een paar goede dingen gedaan, maar nu rust deden we niet wat we moesten doen. Dat wordt op dit niveau afgestraft’, stelde Rogier Bunink na afloop. De coach besefte dat er in de Eredivisie iets anders wordt gevraagd. Vorig jaar leed de ploeg immers slechts twee nederlagen terwijl het komend seizoen anders zal zijn. ‘We zullen echt nog wel vaker verliezen.’ erkende de oefenmeester.

Toch was de manier waarop een vervelende entree voor White Stones. Op bezoek bij ZVV Volendam, dat vorig jaar knap derde eindigde, kreeg het de doelpunten na rust in rap tempo om de oren. Dat terwijl er in het eerste bedrijf speldenprikken konden worden uitgedeeld via onder meer Jeffrey Klijbroek en Daan Groot. Na elf minuten was het de thuisploeg die de score opende. Uit een voorzet van Frank Boogaard schoot Danny Tol de eerste treffer van het nieuwe Eredivisie seizoen binnen. Vijf minuten later was het Robin Bont die met een beheerste schuiver de score verdubbelde.

Doelpuntenregen
‘In de rust hebben we elkaar opgepept, maar na achttien seconden kregen we al de 3-0 tegen’, vervolgde Bunink. Die treffer, van Frank Boogaard, bleek het breekpunt in de openingswedstrijd van het seizoen. Nog voor het laatste kwart was het duel definitief beslist. Daan Appel (schuiver) en Kevin Mühren (kopbal over doelman) betekende een 5-0 voorsprong. ‘In de tweede helft hebben we niet gedaan wat we moesten doen en dat wordt op dit niveau meteen afgestraft.’

Met Tim Emmerik als vijfde veldspeler probeerde White Stones de stand dragelijker te maken, maar het pakte verkeerd uit. Nadat Danny Tol vanaf eigen helft in het lege doel schoot was het Michael Tol die de mooiste treffer van de avond maakte. Vlak voor het eigen doel schoot de Volendam speler uit de draai fraai in het vijandige doel.

De score werd verder opgevoerd door Danny Tol en Robin Bont. Bunink: ‘Het is wennen, maar we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. Volgende week spelen we thuis en zijn we compleet.’

ZVV Volendam - White Stones 9-0 (2-0)
12. 1-0 Danny Tol
17. 2-0 Robin Bont
21. 3-0 Frank Boogaard
27. 4-0 Daan Appel
28. 5-0 Kevin Mühren
36. 6-0 Danny Tol
37. 7-0 Michael Tol