SLOOTDORP – ‘De komende dagen ben ik stijf en zal ik het voelen aan mijn hamstring’, lacht de 43 jarige Yucel Gundogdu. Zojuist heeft hij zo’n tachtig minuten gestreden voor een positief resultaat. Met succes, want in Slootdorp boekte Flamingo’s 64 een 2-4 overwinning op Wieringermeer. De Alkmaarders zijn daardoor weer een stap dichter bij promotie naar de derde klasse.

Zoals het in de competitie veelvuldig liet zien wist Flamingo’s 64 ook in de tweede ronde van de nacompetitie te overtuigen. Op bezoek bij Wieringermeer was het met name na rust heer en meester. ‘Dit is een terechte zege’, oordeelde Yucel Gundogdu die nog altijd geniet van nacompetitie wedstrijden. ‘Dit zijn bijzondere duels, leuk om te spelen.’

En dus blijft Flamingo’s 64 kanshebber voor promotie naar de derde klasse, iets waar de ploeg het hele jaar voor heeft gewerkt. In de competitie moest het de titel laten aan het sterkere Purmersteijn, maar doordat de ploeg van coach Ron Weinbrecher zelden punten liet liggen eindigde het als tweede in de vierde klasse A. Alleen de lijstaanvoerder uit Purmerend (2x), AFC’34 en Sporting Krommenie brachten Flamingo’s 64 een nederlaag toe.

Goedmaken
Net zoals vorige week, toen Haarlem-Kennemerland in de eerste ronde van de nacompetitie met 2-1 werd verslagen, moest Flamingo’s 64 een 0-1 achterstand goedmaken. Doordat Thijs Boersma de bal net voor Ton Vlaar wegplukte kon de aanvaller van Wieringermeer alleen op het doel van Lucas Kuin af en faalde vervolgens niet. Het was ook één van de weinige kansen die de gastheer kreeg. Loerend op de counter, maar vooral de Alkmaarders van het scoren proberen te houden. Via Maurice Gijzen, Yucel Gundogdu en Ilyas Bektas werden er immers voldoende mogelijkheden gecreëerd.

Vleugels
In de vorige ronde wist Maurice Gijzen de stand tegen de Haarlemse opponent weer gelijk te trekken. Afgelopen zaterdagmiddag deed hij dat wederom, ditmaal wist de gelouterde spits een diepe bal te promoveren tot de 1-1. Het gaf Flamingo’s 64, dat de gelijkmaker uitbundig vierde met de trouwe aanhang, duidelijk vleugels. Ruim tien minuten later ging het immers met 1-3 aan de leiding. Nadat Gundogdu omver werd geduwd kon Ruben Beentjes vanaf elf meter aanleggen en jaagde de bal onberispelijk binnen. De derde Alkmaarse treffer kwam van Gijzen die in de korte hoek raak schoot. Het verzet leek gebroken, zeker toen Beentjes drie man uitspeelde, de keeper omspeelde en vervolgens binnen tikte. Ook een tweede treffer van Thijs Boersma kon de spanning niet terugbrengen.

Door de overwinning lonkt promotie voor Flamingo’s 64, dat het karwei komende zaterdag kan afmaken. In eigen huis treft het HYS, die derdeklasser DZS met 3-4 versloeg. ‘Wanneer ik hersteld ben? Komende zaterdag’, lachte Gundogdu. ‘Natuurlijk willen we promoveren. De finale wordt leuk en ik hoop op veel publiek.’

Wieringermeer – Flamingo’s 64 2-4 (1-0)
8. 1-0 Thijs Boersma
61. 1-1 Maurice Gijzen
67. 1-2 Ruben Beentjes (penalty)
73. 1-3 Maurice Gijzen
82. 1-4 Ruben Beentjes
90. 2-4 Thijs Boersma

Wieringermeer: Schoen. Groen, Laan, S. Boersma, Vijselaar. Van de Vrie, T. Zuidhof, Töpfer (B. Zuidhof/73). Veenstra, Kempeneers, Boersma.

Flamingo’s 64: Kuin. Dubois, Vlaar, Bergwerff, Bakker (Trifkovic/63). Bektas, Kossen (Oomes/63), Gundogdu (Simons/79). Beentjes, Rijsterborgh, Gijzen.