ALKMAAR - De Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland wordt naar alle waarschijnlijkheid verplaatst van 25 april 2021 naar een datum in het najaar. De coronapandemie biedt op dit moment teveel onzekerheid om de koers al in het voorjaar te laten rijden.


Een en ander zal nog wel moeten worden afgestemd met de KNWU aangezien meer organisatoren van koersen hun ronde naar het najaar willen verplaatsen. De organisatie van de Profronde van Noord-Holland, de oudste wielerklassieker van Nederland, streeft in ieder geval naar een datum in september, zo laat men weten op de eigen website.

‘Het organiseren van een publieksevenement is door de Corona-maatregelen nagenoeg onmogelijk’ aldus bestuurslid Engel Hopman. Het bestuur van de Ronde hoopt dat er ruimte is op de kalender van wielerbond in september. De oudste wielerklassieker van ons land is in 2021 wel weer een eendaagse wedstrijd met start en finish in Stompetoren, in de gemeente Alkmaar. Ook in 2021 is de Beemster Kaas Profronde van Noord-Holland onderdeel van de KNWU Topcompetitie en is er een samenvatting van de koers op Eurosport te zien.

De Ronde bestaat in 2021 al 75 jaar. De eerste wedstrijd was in 1946. Toen won de Amsterdammer Joop Middelink. Voorzitter Koos Venema: ‘We hopen echt dat we in dit jubileumjaar nog een koers kunnen organiseren’.

In 2019 was Noord-Hollander Ivar Slik de laatste winnaar.