BERGEN – HV Berdos kan terugkijken op een geslaagde week. In drie wedstrijden pakte de ploeg van coach Hans Elout vijf punten. Twee daarvan werden afgelopen zaterdagavond tegen GHV behaald, 37-32.

Na de winst vorige week op E&O en het gelijke spel tegen ARBO Rotterdam werd afgelopen zaterdagavond GHV uit Goirle geslachtofferd in de missie om lijfsbehoud. Uit tegen GHV ging de wedstrijd nipt en onnodig verloren wegens het missen van een penalty in de laatste seconde. Wetende dat er dus winst in zou zitten ging Berdos redelijk goed van start. In het begin was het voor beide ploegen nog wat aftasten, maar het scoren ging de gastheer net wat beter af dan de bezoekers. Halverwege de eerst helft werd daarbij het tempo flink opgevoerd en mede door een aantal snelle uitbraken en slim uitgespeelde aanvallen liep de ploeg uit Bergen uit naar een 20-15 ruststand.

Niets aan de hand, maar wel scherp blijven. ‘Zo gezegd, zo gedaan is dan iets wat je graag wilt stellen, maar helaas liep dat niet zo’, aldus Rick Visser. Binnen een halve minuut na de start van het tweede bedrijf kon Teun Jager door een onhandige overtreding twee minuten uitrusten aan de kant. GHV had wel zin in een overtalsituatie en kon een beetje inlopen. Dit werd nog eens met twee minuten verlengd door de volgende tijdstraf aan Bergense zijde en zodoende stond de thuisploeg amper compleet in het veld in de eerste vijf minuten. Eenmaal wel compleet werd direct de gashendel weer opengetrokken en Berdos walste werkelijk over GHV heen. Binnen no-time stond er een tussenstand van 35-25 op het bord en was de wedstrijd wel gespeeld. ‘Door gemakzucht werd het uiteindelijke verschil niet zo groot, maar al met al een zeer verdienstelijke overwinning.’ Door de 37-32 zege staat Berdos stevig in de middenmoot. Met vijf punten uit drie wedstrijden is dit dan ook een lekker weekje geweest voor de Bergenaren.