ALKMAAR - Alkmaar de Meent, De laatste zondag dat er nog met publiek gesport mocht worden, organiseerde Beentjes Judo Sport haar clubkampioenschappen in de Meent in Alkmaar. Natuurlijk met de in achtneming van de anderhalve meter en maar een ouder, was het toch een succesvol toernooi. Naast de 9 judo poultjes waren er dit jaar ook 2 poultjes van Braziliaans Jiu-jitsu. De overall winnaar BJJ is Joran Polhuis. De mooiste ippon (judo) is gemaakt door Tycho van Taarling en de beker voor de jongste judoka ging naar Dean Huitsing, net 5 jaar geworden. De Castricummers Lasse Woudt, Spencer Leijting, Teun Duindam en Colin Kemps werden allemaal kampioen van de club en Lucius Kruse won knap het brons!

Het toernooi begon met de presentatie van het boek dat judo lerares en eigenaresse van de judo school heeft geschreven Eveline Wilke de Souza Beentjes. Het boek is geschreven voor (aspirant) judo leraren en heeft de naam gekregen “HANDBOEK VOOR JUDOLERAREN”. In het boek staan acht bewegingsvormen en voor iedere bewegingsvorm staan vijf oefeningen. Iedere oefening is beschreven met een attribuut. Stippen, schuimstokken, banden, grote bal, knijpers en leeuwenknuffels.

"Het doel van dit boek is om (aspirant) leraren tools mee te geven om judo aan te leren maar ook te verbeteren met behulp van attributen. Ik wil graag leraren maar vooral aspirant leraren helpen om de lessen attractief (attractiever) te maken en creatief (ver) te worden. Technieken blijven beter hangen als je af en toe attributen gebruikt tijdens de judo les. En iedere keer dat je iets op de mat legt, zijn kinderen, maar ook volwassenen, enorm benieuwd naar wat voor oefeningen je voor ze in petto hebt." - Eveline

De judoka’s die in het boek staan, dat zijn er zo’n 25, liepen met opzwepende muziek, gezamenlijk de mat op en lieten trots aan alle ouders zien op welke bladzijde zij hun oefening deden. In de Corona tijd heeft fotograaf Ray Stofberg zo’n 3000 foto’s gemaakt waarvan er 300 in het boek staan. De foto’s zijn heel bijzonder omdat ze natuurlijk buiten zijn gemaakt, voor de Meent op de judomatten. Alle informatie staat op de website www.beentjesjudosport.nl.