ALKMAAR – Komend weekend staat speelronde vier op het programma in het amateurvoetbal. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de voetballiefhebbers weer mooie dingen verwachten.

ZATERDAG

CSV Jong Holland – FC Castricum
Op eigen veld speelt Jong Holland tegen promovendus FC Castricum. Dat de ploeg dit seizoen nieuw is op dit niveau zorgt bij Chelbi Boujenoui niet voor onderschatting, “Mijn verwachting is dat Castricum fel zal zijn. Zij zullen ook nog wel de promotie/degradatie wedstrijden in het achterhoofd hebben”. De verdediger vervolgt, “Maar uiteindelijk denk ik dat wij gaan winnen omdat wij, vind ik, meer kwaliteiten hebben en een hechter team zijn. Maar het zal hoe dan ook een leuke open wedstrijd worden”.Het vertrouwen zal helemaal goed zijn dankzij de 0-1 overwinning van afgelopen week tegen DVVA.

Kleine Sluis SV – Flamingo’s 64
In Anna Paulowna gaat Flamingo’s 64 voor de vierde overwinning van het seizoen. Met een aantal versterkingen lijkt de Alkmaarse ploeg een stap te willen maken en het begin mag voortvarend worden genoemd. De teller van gescoorde doelpunten staat na drie wedstrijden immers al op 31. Komend weekend treft het met Kleine Sluis, nummer vier op de ranglijst, een mooie tegenstander. De Alkmaarders kunnen in dit duel zien hoever de ploeg is.

DINDUA – AFC’34 zat.
In Enkhuizen hoopt het zaterdagteam van AFC’34 de sterke seizoensstart een vervolg te geven. De ploeg won de eerste twee wedstrijden, terwijl tegenstander DINDUA er één won. Marius Wiegman, centrale verdediger bij de Alkmaarders verwacht een moeilijke wedstrijd, “We hebben het traditioneel wel lastig tegen Dindua. Maar ik vertrouw op onze goede start”. De verdediger vervolgt, “Vorige week hebben we een andere lastige uitwedstrijd tegen Wieringermeer ook weten te winnen en ik schat die ploeg iets hoger in dan DINDUA. Het zal echter geen makkelijke middag worden” besluit Wiegman.

ZONDAG

DEM – AFC’34
Aanstaande zondag gaat AFC’34 in Beverwijk op bezoek bij DEM. “Ik verwacht in deze wedstrijd veel strijd, puur omdat we allebei bovenin mee willen draaien en wij als AFC’34 de doelstelling hebben om minimaal een periodetitel te halen” blikt middenvelder Jordy Cretier vooruit op het treffen met de Beverwijkers, “DEM heeft een aantal versterkingen erbij en onze selectie is nagenoeg intact gebleven. Daarom verwacht ik een spannende maar enerverende wedstrijd zondag”. Of het een duel is tussen twee titelkandidaten is volgens Cretier moeilijk te zeggen, “het seizoen is nog vroeg en we zijn op dit moment beter gestart als DEM, maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen dus om nu al die conclusie te trekken is erg vroeg” besluit Cretier.

Spartanen – Alkmaarsche Boys
In Wognum hoopt Alkmaarsche Boys de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Spartanen zal het geen eenvoudige klus worden, “Ik verwacht tegen Spartanen een zware wedstrijd” vertelt Jimi Kooge die met zijn ploeg klaar is voor het duel. “We hebben vertrouwen getankt uit de wedstrijden tegen Texel en de Foresters en gaan dan ook vol goede moed en vertrouwen richting Wognum. Met een selectie welke bestaat uit een mengeling tussen jong en oud is het tot nu toe erg fijn, ook op trainingen vindt Kooge, “oefeningen lopen beter, de training opkomst is goed. Nu moet het kwartje nog de goede kant opvallen”

SV Koedijk – Con Zelo
Na de 1-5 overwinning op WMC gaat SV Koedijk met vertrouwen richting het thuisduel tegen Con Zelo. “We hebben natuurlijk een heerlijke start met drie gespeeld en negen punten. Daarbij zijn Bergen en WMC natuurlijk niet de minste ploegen in de competitie” blikt coach Roy Rowinkel terug op de start van het seizoen. Vooruit kijkend op het komende duel met de ploeg uit Waarland is Rowinkel optimistisch, “We weten dat we veel kansen krijgen, dat geeft dus een goed gevoel. Als wij Con Zelo niet te lichtzinnig opvatten dan is de kans groot dat wij de goede lijn kunnen doorzetten”.

Alcmaria Victrix – Nieuwe Niedorp
Afgelopen zondag won Alcmaria Victrix met 4-5 bij Con Zelo.“Een zwaar bevochten overwinning” oordeelde Dimaggio Senchi na afloop. Komend weekend zal de Alkmaarse ploeg er alles aan willen doen om de overwinning een mooi vervolg te geven. Nieuwe Niedorp kent met drie nederlagen in drie duels een slechte start van de competitie.

VV Bergen – Hugo Boys
Na de 0-0 tegen de Rijp staat er voor VV Bergen wederom een mooie wedstrijd op het programma. Komende zondag speelt de ploeg van Gerard Timmers namelijk tegen het nog ongeslagen Hugo Boys, dat afgelopen weekend met 8-2 won. Volgens Thijs Wolkers, spits bij de Heerhugowaarders is Bergen samen met onder andere Hugo Boys kandidaat voor het kampioenschap. Zondag zal blijken wie op dit moment de sterkste is.

Zeevogels – JVC
Komende zondag neemt Zeevogels het op tegen JVC. De Egmonders hebben na de 5-1 nederlaag tegen FC den Helder wat recht te zetten, terwijl de bezoekers uit Julianadorp de 3-0 overwinning van afgelopen weekend een positief vervolg willen geven. Het duel van komend weekend is daarom zeer interessant, waarbij de nodige strijd zal worden geleverd.

Vitesse’22 – Egmondia
Voor promovendus Egmondia is het nog wachten op het eerste punt. De ploeg verloor de eerste drie duels en gaat in Castricum op jacht naar de eerste overwinning. Tegenstander is Vitesse’22 dat na drie wedstrijden genoegen moet nemen met één punt. Voor beiden ploegen is het een belangrijk duel om de weg omhoog in te zetten.