LEEK - Door een derde nederlaag op rij zijn de kansen voor team Alkmaar/Sportstars om de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen te behalen aardig geslonken. Bij koploper KTP Nieuw-Roden ging de ploeg van coach Gerard Timmers, zei het ietwat geflatteerd, met ruime cijfers onderuit.

Door twee defensieve onoplettendheden keek men bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Kort na de rust zorgde Inge Woldhuis voor de aansluiting en de Alkmaarse ploeg kreeg vervolgens mogelijkheden op de gelijkmaker. Nadat echter aan de ander kant de 3-1 viel was het verzet van Sportstars gebroken en kon de koploper uitlopen naar een ruime 6-1 zege.

Team Alkmaar/Sportstars heeft plaatsing voor de play-offs in ieder geval niet meer in eigen hand en zal de komende twee wedstrijden in ieder geval moeten winnen. De eerste daarvan is komende vrijdag de derby tegen Reiger Boys/Woest in Heerhugowaard.