ALKMAAR - De nieuwste en meest ambitieuze tafel tennis vereniging in Nederland, Ping Pong Alkmaar, timmert hard aan de weg met nieuwe projecten om tafel tennis toegankelijk te maken voor iedereen.

De vereniging, gevestigd in Tochtwaard 18 in Alkmaar, begon in september 2018 met 8 jeugdleden maar telt ondertussen 18 jeugdleden met twee teams in de regionale tafel tennis competitie.

Het doel van de vereniging is om tafel tennis lessen aan te bieden op alle niveaus, van beginner tot competitie, aan de jeugd van Alkmaar en omstreken. Ook vindt Ping Pong Alkmaar het erg belangrijk om de onder gerepresenteerde doelgroepen in tafel tennis in Alkmaar te bereiken; dit zijn meisjes, mensen met een beperking en mensen met een vluchtelingen verleden.

Deze week is bekend geworden dat Ping Pong Alkmaar nu onder de laatste doelgroep een groots 3 jarig sport en solidariteits programma kan gaan realiseren door het winnen van een competitie georganiseerd door de International Table Tennis Federation (ITTF).

De ITTF houdt een jaarlijks terugkerende competitie waar o.a sport verenigingen een plan mogen indienen om aanspraak te doen op het Table Tennis Dream Building Fund. Dit fonds supports projecten waar tafel tennis gebruikt wordt om humanitaire en sociale doelstellingen te bewerkstelligen in lijn met de mantra ' Solidariteit door Tafel Tennis' .

Ping Pong Alkmaar heeft een voorstel ingediend waar zij door een combinatie van outreach werk, demonstraties, toegankelijke community clubs en lidmaatschap we solidariteit en integratie van en voor mensen met een vluchtelingen verleden willen stimuleren.

Het is een driejarig project met als doel toegankelijke tafeltennisactiviteiten voor heel Alkmaar aan te bieden met een focus op het wegnemen van barrières en stereotypen met betrekking tot migranten- en vluchtelingenpopulaties en integratie in de samenleving te bevorderen.

Ping Pong Alkmaar voelt zich vereerd om 1 van de 6 winnaars te zijn van maar liefst 71 (!) aanmeldingen en staat te popelen om aan de gang te gaan.