ALKMAAR – Na vier seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen Jong Holland en Phuong Nguyen. De coach neemt na het huidige seizoen afscheid van de Alkmaarse zaterdagploeg.

Na vier seizoenen Berdos en twee seizoenen AFC’34 (assistent-trainer) begon Phuong Nguyen in 2015 als hoofdtrainer bij Jong Holland, dat toen nog in de derde klasse speelde.

De keuze om te stoppen bij Jong Holland was geen gemakkelijke. ‘Een lastige keuze was het zeker. Jong Holland is een warme en fijne vereniging, die bij mij past en waar ik drieënhalf jaar lang met veel plezier train’, zegt Nguyen. ‘Daarnaast hebben we drie hele mooie seizoenen gekend met een promotie in het eerste seizoen, vroegtijdig lijfsbehoud in het tweede seizoen en op een haar na, hadden we afgelopen seizoen een periode te pakken. Ook dit seizoen proberen we onszelf weer te overtreffen. En onze positie biedt daarvoor perspectief.’

Reeks
Na een moeizame begin heeft Jong Holland in de laatste wedstrijden voor de winterstop een sterke reeks neergezet. De laatste drie duels werden gewonnen en zodoende klommen de Alkmaarders op naar de zevende plek. Met een achterstand van drie punten op de nummer vier is er nog van alles mogelijk in de tweede seizoenshelft.

Een hoge eindklassering en mogelijk een periodetitel zou een mooie afsluiting zijn van de samenwerking die na het huidige seizoen stopt. ‘Ik denk dat het voor alle partijen beter is om na vier jaar, waarin het grootste gedeelte van de groep hetzelfde is gebleven, uit elkaar te gaan’, stelt de oefenmeester. ‘Een nieuwe trainer met een andere aanpak, andere manier van trainen en coachen zorgt voor nieuw elan. Ik hoop dat de groep daardoor nog beter gaat presteren. Ik ga er in ieder geval zelf alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten.’