ALKMAAR - Vanaf januari 2018 start Alkmaar Sport met twee nieuwe series Freddy Fit´s Peuter- en Kleutergym; wekelijks een uur lang sporten voor de allerkleinsten onder begeleiding van een diplomeerde trainer. De lessen worden aangeboden op woensdagmiddag of zaterdagochtend; kleuters op woensdag van 15.00-16.00 uur of op zaterdag van 11.00-12.00 uur, peuters samen met hun (groot)ouders van 16.00-17.00 uur op woensdag of op zaterdag van 10.00-11.00 uur. De lessen worden gehouden in gymzaal Tochtwaard en De Meent Bauerfeind.

Sinds enkele jaren besteedt Alkmaar Sport speciale aandacht aan de jonge doelgroep in Alkmaar. Er bleek direct veel belangstelling voor het sportaanbod voor de allerkleinsten.
De lessen worden steeds goed bezocht. Dat is ook niet verwonderlijk, want het is voor jonge kinderen belangrijk om voldoende te bewegen. Door regelmatig basale motorische vaardigheden te oefenen, boekt een kind al gauw vooruitgang en krijgt het vanzelf plezier in bewegen.

De kinderen oefenen elke week nieuwe sporten en uitdagende spelletjes, zoals klimmen over hobbelbanen, klauteren en glijden, een speciaal parcours afleggen met de loopfiets en het uitvoeren van simpele balspelletjes. Natuurlijk is mascotte Freddy Fit regelmatig van de partij om de jonge sporters aan te moedigen. Wie de lessenreeks succesvol afsluit, ontvangt een Freddy Fit diploma.

De peuter- en kleutergym reeks van Freddy Fit bestaat uit 8 lessen, die elke woensdag in gymzaal Tochtwaard of zaterdag in De Meent Bauerfeind worden gegeven. Voor de groep die op woensdag sport, start de eerste les op 24 januari. De zaterdag groep start op 1 februari. De peuters en kleuters die al eerder 8 weken hebben deelgenomen, zijn van harte uitgenodigd om deze reeks weer mee te doen, er staan weer veel nieuwe activiteiten op het programma!


Aanmelden kan nu online via www.alkmaarsport.nl/peutergym of via www.alkmaarsport.nl/kleutergym. De kosten bedragen € 65,- per kind voor 8 lessen. Meer informatie kunt u opvragen bij Marlou Zuurbier, via m.zuurbier@alkmaarsport.nl of 072-548 93 10.