Heiloo - In een uiterst attractieve wedstrijd heeft HSV zondagmiddag de 1e periodetitel weten op te eisen. Tegen directe concurrent DTS werd het een open duel onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Koene waarin de thuisploeg de sterkste bleek. Omdat ook de nummer drie in de stand, SVW '27, verloor pakt HSV niet alleen de periode maar slaat het tevens een mooi gaatje naar de concurrentie in 3B.

Alhoewel het in het begin nog even aftasten was leek het van meet af aan een mooi duel te worden tussen de nummers één en twee in de stand. Nadat de eerste goal viel in de 20e minuut bleek dit ook terecht want wat volgde was een attractief, boeiend schouwspel in een behoorlijk tempo. Het was de thuisploeg van trainer/coach Edwin Veenstra die de score opende via een knappe goal van Arend Swart. Lang bleef die voorsprong echter niet staan want toen de gevaarlijke Jordi Bitter voor het eerst echt doorbrak was hij direct los van enkele tegenstanders en stelde hij Michael Wouters in staat om de gelijkmaker te scoren. Toch was het HSV dat met een voorsprong ging rusten toen voor de tweede maal Swart op de juiste plaats stond om binnen te werken.

Na de pauze was het spelbeeld niet anders en dat kwam mede omdat de goals snel vielen. Verdediger Bryan de Lange van HSV stoomde kort na de rust goed op en schoot de bal hard achter doelman Stet. Nauwelijks bekomen hiervan lag de bal even later aan de andere kant op de stip toen scheidsrechter Koene een overtreding constateerde. Bitter schoot vanaf elf meter de 3-2 binnen en bracht de spanning volledig terug. Ook in het vervolg van de wedstrijd gingen de aanvallen op en neer en het tempo zakte evenmin nadat arbiter Koene zich even moest laten behandelen na een blessure. Omdat HSV in principe aan een gelijkspel genoeg had en DTS moest winnen gooide de ploeg uit Oudkarspel er in de slotfase aanvallend nog een schepje bovenop. Met twee katachtige reddingen wist keeper Indy Klamer zijn ploeg echter op de been te houden en was de periodetitel voor HSV een feit.

WEST I 3e KLASSE B

HSV - DTS 3-2 (2-1)

20. Arend Swart 1-0
29. Michael Wouters 1-1
34. Arend Swart 2-1
48. Bryan de Lange 3-1
50. Jordi Bitter 3-2 (pen.)

Foto's en verslag: Paul van der Molen