ALKMAAR- AZ en Alex Pastoor zijn donderdag in goed overleg uit elkaar gegaan. Nadat de onderhandeling over het hoofdtrainerschap in Alkmaar niet het gewenste resultaat opleverde, werd besloten om de wegen te scheiden.

“De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden."

"In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren", gaat Stewart verder. "Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan.”

Nieuwe hoofdtrainer
Na het afketsen van de deal met Pastoor, is AZ direct op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer. De club hoopt deze spoedig te presenteren.