AALSMEER - Op 18 maart werd de internationale Flowercup gehouden met 325 deelnemers uit 19 landen. Triffis werd op deze wedstrijd door 21 springers vertegenwoordigd en was daarmee de grootste deelnemende vereniging. De internationale Flowercup is een van de grootste trampolinetoernooien van de wereld en werd dit jaar voor de 22e keer gehouden. Er werd in twee verschillende klasses gesprongen. Klasse 1 onderverdeeld in senioren en junioren, dames en heren en Klasse 2 dames en heren alle leeftijden.

In de met veel bloemboeketten opgefleurde sporthal de Bloemhof sprongen de 325 deelnemers hun wedstrijden. De sfeer was goed. Voor elke goede oefening werd door het publiek uitbundig geklapt en bij elke val of afgebroken oefening werd er meelevend aahhh geroepen. Maar liefst zes springers van Triffis wisten in dit grote en zeer sterke deelnemersveld tot de finale door te dringen. In het donker met lichteffecten en muziek kwamen de deelnemers op voor hun finaleoefening.

Regerend Nederlands kampioen Pascal Wiebering veroverde na een spannende finalestrijd het brons bij de dames klasse 1.

Pascal Wiebering “Ik had niet gedacht dat ik derde zou worden, aangezien ik niet een optimale voorbereiding heb gehad. In de finale ging ik voor het hoogst haalbare en ik heb op het juiste moment het maximale eruit gehaald. Dit is weer een mooi opstapje naar de rest van het seizoen. “

Het podium van de dames:

1. Sviatlana Makshtarova, Azerbaijan

2. Rachel Tam, Canada

3. Pascal Wiebering, Nederland

Mads Ottenbros en Nick Vonk traden aan voor de finale in de klasse 2 heren alle leeftijden. Er moest hier en daar iets aangepast worden maar beiden wisten het hoofd koel te houden en de oefeningen overtuigend uit te springen. Het resultaat mocht er zijn: zilver voor Mads en brons voor Nick. Het goud in deze klasse ging naar de Griek Alexandros Makris.

Mads Ottenbros:

Mijn ervaring van deze wedstrijd was dit jaar voor het eerst als springer. De vorige editie was ik aan het helpen met vangen en andere kleine taken, maar deze keer mocht ik er zelf aan geloven.

Na de voorronde was er nog maar één blok van mijn categorie, dus ik wist ’s ochtends al dat ik in de finale weer in actie mocht komen. Een flinke tijd dus om je zenuwen te ontwikkelen. Gelukkig had ik genoeg te doen om mezelf tussendoor bezig te houden en me niet al te druk te maken over de finale; waaronder foto’s maken van mijn teamgenoten.

Als tweede stond ik in de finale. Die plek heb ik mooi weten te behouden na een prima oefening. Zilver op de Aalsmeer Flowercup lijkt mij een prachtig resultaat!

Nick Vonk :”Ik ging vrij nuchter naar de wedstrijd, ik wist wel dat ik kans zou hebben op een finale maar ik wilde vooral niet te hoog in zetten. Ik heb een goeie voorbereiding gehad en ben redelijk in vorm dus heel veel spanning had ik niet. In de finale sprong ik een stabiele keuze oefening en zoals Sven tegen me zei voordat ik de trampoline op ging "spring een strakke oefening zoals je ook al 100 keer op de training hebt gedaan", dus daar ging ik voor. Om dan 3e te worden op zo een toernooi is natuurlijk geweldig! Dit was de eerste wedstrijd van het seizoen en ik ben heel tevreden over deze wedstrijd! Een goed begin is het halve werk, op naar de rest van het seizoen!

In de finale bij de meisjes klasse 1 werd Triffis vertegenwoordigd door de 13 jarige Katie Cowles. Katie sprong een fenomenale voorronde en ging als vijfde de finale in met een voorronde score van maar liefst 90.760. Daar eindigde zij op de zevende plaats. Deze klasse werd uiteindelijk gewonnen door Carlotta Amedick uit Duitsland.

Bij de finale van de heren klasse 1 maakten Roel Teillers en regerend Nederlands kampioen Jimmy Demmers in het zeer sterke deelnemersveld hun opwachting. Helaas konden zij hun finaleplaatsen niet verzilveren en eindigden ze op respectievelijk de vijfde en zevende plaats. De klasse 1 heren werd uiteindelijk gewonnen door Immanuel Kober uit Duitsland.

Ook de overige Triffisspringers behaalden over het algemeen goede resultaten.

Bij de senioren Dames klasse 1 werd Triffis vertegenwoordigd door Pascal Wiebering, Lara Schut , Bo Bet en Niamh Slattery.

Lara Schut sprong een goede wedstrijd en behaalde met 91.030 de 12e plaats. Niamh en Bo waren nog herstellende van een blessure en grepen deze wedstrijd aan als nieuwe start. Helaas konden zij daardoor nog niet het allerbeste laten zien, maar ze zijn weer op de weg terug. Ze eindigden op de 18e en 19e plaats.

Bij de Junioren jongens klasse 1 werd Triffis vertegenwoordigd door Jordy Mol, Martijn Reus en Jouke Windig. Een klasse met sterke springers en hoge moeilijkheidscores.

De vijftienjarige Jordy Mol sprong een mooie, stabiele wedstrijd en eindigde op de 18e plaats met een score van 88.880. Ook de veertienjarige Martijn Reus wist zijn oefeningen goed uit te springen en behaalde de 25e plaats met 86.830. De tienjarige Jouke Windig wist van tevoren in de allerhoogste klasse met deelnemers tot en met zestien jaar geen potjes te kunnen breken. Toch wist hij een goede score neer te zetten en eindigde met 84.135 op de 36e plaats. De klasse junioren jongens werd overtuigend gewonnen door het Canadese toptalent Jeremy Chartier.


De Junioren meisjes klasse 1 was met ruim 80 deelneemsters de grootste klasse. Katie Cowls, Mira Stepanova en Channa van Stroe namen deel voor Triffis.


Voor de twaalfjarige Mira Stepanova was het haar debuut. Zij wist zich goed staande te houden in deze klasse en eindigde met 84.700 op de 31e plaats. Channa van Stroe, dertien jaar oud, is na turnen begonnen met trampolinespringen en doet dat in vliegende vaart zodat ze nu al de verplichte oefening beheerst die nodig is om op de Flowercup te kunnen springen. Zij behaalde met 84.095 een knappe 36e plaats.


Bij de dames klasse 2 alle leeftijden kwamen uit voor Triffis: Tess de Vries, Madelief Wijkstra en Bianca Schuijt. Tess de Vries sprong haar eerste Flowercup en deed dat prima. Met een score van 80.790 eindigde zij in deze klasse op de 21e plaats. Madelief Wijkstra deed ook voor het eerst mee en sprong een goede wedstrijd. Zij werd 36e met een score van 77.815. Bianca Schuijt is een doorgewinterde springster en al vele malen op de Flowercup geweest. Dit keer had zij pech met haar verplichte oefening en eindigde zij op de 49e plaats.


Bij de heren klasse 2 alle leeftijden had naast Mads Ottenbros en Nick Vonk ook Daan Kaagman zijn debuut op de Flowercup. Hij eindigde op de 23e plaats.

Sven Mooij hoofdtrainer van Triffis : “Ik ben blij dat we het goed gedaan hebben en een paar mooie medailles hebben gepakt, met name die van Pascal was erg leuk! Pascal was nog niet in vorm, maar is tijdens het inspringen nog gegroeid. Het ging steeds beter en toen ze in de finale er echt voor ging leidde dat tot deze mooie derde plek. Ik ben daarnaast heel blij met de comeback van Bo. Het ging nog lang niet zoals ze het kan, maar ze is weer terug en kan weer voortbouwen op deze start na haar langdurige blessure.

Over het algemeen hebben onze springers het heel goed gedaan. Ook onze jonkies Channa van Stroe, Katie Cowles en Jouke Windig hebben laten zien waartoe ze in staat zijn. Katie haalde zelfs de finale, in een klasse met meer dan 80 deelneemsters. Over twee en over vier jaar kan zij nog steeds in deze klasse deelnemen; dat belooft nog wat!

Roel en Jimmy haalden beide de finale, wat ook een niet te onderschatten prestatie is. Ook deze mannen verkeren nog niet in topvorm, maar dit was wel een lekkere start van het wedstrijdseizoen!”