ALKMAAR - Van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 13 augustus houdt TPC Daalmeer haar allereerste Alkmaars Open Padeltoernooi. Dit Nederlandse Padelbond (NPB) toernooi is open voor beginners, gevorderden en wedstrijdspelers. Naar verwachting zal in ieder geval een groot aantal spelers van de Nederlandse Top 10 Padelranking zijn opwachting maken.

De voorzitter van TPC Daalmeer Eric de Lange zegt hierover het volgende: “Nadat wij eind vorig jaar de padelsport hebben geïntroduceerd, heeft deze sport ook in Alkmaar en omgeving snel aan populariteit gewonnen. Met het Alkmaars Open toernooi willen wij ons verder onderscheiden en we zijn dan ook bijzonder blij met de deelname van topteams uit de Nederlandse en Belgische padelcompetitie en spelers uit internationale toernooien. Zo zullen onder andere de huidige nummer één in Nederland Bram Meijer en het team Bombas met Uriël Maarsen (3) en Miquel Verhagen (6) deelnemen. Wij denken dat we met dit spelersveld de toeschouwers nog meer kunnen enthousiasmeren voor de padelsport.”

Over padel
De padelsport, die onder andere in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en wordt omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.

Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is. En doordat het met vier personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis en is vaak best of drie sets.

Inschrijving
De wedstrijden in de verschillende categorieën worden gespeeld vanaf vrijdag 18.00 uur en op zaterdag en zondag wanneer ook de finale wedstrijden zullen worden gespeeld. Inschrijving voor het padeltoernooi geschiedt via de website www.TPCDaalmeer.nl. U kunt met vragen terecht bij Henk Prenger, tel. 06-51 378 544.