REGIO – Vierdeklassers De Foresters en Alcmaria Victrix deden afgelopen zaterdagmiddag goede zaken. Waar de ploeg uit Heiloo hun zegereeks een vervolg gaven pakte de Alkmaarders in de race voor de nacompetitie drie belangrijke punten.

DZS – De Foresters 2-4
In Wijdewormer begon De Foresters niet scherp en incasseerde de 1-0 tegen, maar al redelijk snel tekende Paul Rootjes voor de gelijkmaker. Nadat het nog even tegenhouden was maakte Bob Rootjes met een prachtige lob de 1-2. Vlak na rust nam Joey Breed de 1-3 voor zijn rekening, waarna Olaf Mulder uit een corner doel trof. DZS deed via een vrije trap nog eenmaal iets terug. ‘We hebben tussendoor nog een paar grote kansen gemist, maar we hebben eigenlijk nooit het gevoel gehad dat we het nog uit handen zouden geven. Bij vlagen speelde we ze op het middenveld echt kapot’, aldus Langeveld. ‘Dit is de derde winst op een rij. Jammer dat het al bijna afgelopen is.’

Alcmaria Victrix – Blauw Wit (W) 5-1
‘We hadden in de eerste helft absoluut een overwicht, maar we maakten zoals altijd de kansen niet af’, aldus Jordy van Eekelen. Een rode kaart voor Blauw Wit (W) en de 1-0 waren prettige opstekers voor Alcmaria Victrix, dat door een hattrick van Rolf Huiting na rust gemakkelijk uitliep naar een 5-1 eindzege. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Dylan Bijl en Ismael Bakni.