EDE – Afgelopen zondag stond voor de heren van HV Berdos de lastige uitwedstrijd tegen Reehorst op het programma. Met drie afwezigen en een aanvulling uit het tweede toog de ploeg van coach Hans Elout naar Ede.

Bij binnenkomst stonden er voor de mannen de nodige verrassingen te wachten. “Verwacht werd een harsloze pot handbal. Tot veler verrassing bood een harsspray uitkomst. Tevens is de hal in Ede rijp voor een make-over. Een ouderwetse houten vloer is nou niet de meest favoriete ondergrond” zei Elout. Reehorst dacht met het vastzetten van Jos en Joep Kenter de zaakjes op orde te hebben. Berdos wordt hier niet meer zenuwachtig van, en is inmiddels expert in het benutten van de ruimte erachter.

De eerste tien minuten werd er weinig gescoord. Het middenblok stond goed, en daar waar er toch een speler door kwam, stond keeper Mark Vels in de weg, 0-3. Langzaam liep Berdos uit naar een comfortabele voorsprong van vijf doelpunten. Na ongeveer veertien minuten maakte Paul Radsma zijn comeback in de tweede divisie na 25 jaar. In de laatste tien minuten wisten de broertjes Kenter de score iets op te voeren, ruststand 8-12. “In de rust benadrukt dat de wedstrijd gewonnen werd in de verdediging”.

Het was Berdos wat iets sterker uit de kleedkamer kwam. De zege is dan ook geen moment in gevaar g. Met minder dan tien minuten ontving Joep Kenter zijn derde tijdstraf. Toch wist de uitblinker vandaag, Mark Vels, zijn doel in deze periode schoon te houden, tot ontzetting van het thuispubliek. Kort na de rode kaart ontving Mathijs Wokke een directe rode kaart. De voorsprong bedroeg op dat moment twaalf doelpunten. Beide mannen zagen vanaf de tribune Berdos de wedstrijd professioneel uitspelen, eindstand 18-33.

Topscoorders: Casper Wokke (8), Jos Kenter (8), Teun Jager (7), Joep Kenter (6), Paul Radsma (3), Mathijs Wokke (1)