SCHERMERHORN - Over twee weken is het alweer daar. De Schermerhorner Kermis 2019. Dit vijfdaagse evenement in Schermerhorn bevat tal van gezellige activiteiten, met als hoogtepunt een evenement met regionale uitstraling. Misschien zelfs wel landelijk. Want het open NK Prutmarathon vindt tijdens deze kermis plaats.

De 2e zondag van juli, dit jaar 14 juli, is de Mijzerpolder het decor van misschien wel de zwaarste prutmarathon die er is. Dit jaar viert de prutmarathon van Schermerhorn een jubileum. Het is namelijk voor de 25e keer een open Nederlands Kampioenschap. Toch zijn er voor iedereen nog kansen om hierbij aanwezig te zijn. Zowel als supporter, maar zelfs ook nog als deelnemer.

De categorieën van de jeugd (12-15 jaar) en de heren (16-35 jaar) lopen gelijk aan vorig jaar qua inschrijving, deze eindigden beide net niet uitverkocht. De groepen en de dames/veteranen (heren vanaf 36 jaar) categorie lopen beiden weer storm en zelfs harder dan vorig jaar. Hier zijn nog maar enkele inschrijvingen mogelijk, waarna deze wederom uitverkocht zullen raken. Dit in verband met de veiligheid op het parcours.

De weergoden zijn ons de laatste weken zeer goed gezind wat zomers weer betreft, en dit lijkt ook het geval tijdens deze 25e open NK prutmarathon in Schermerhorn.

Dus omcirkel 14 juli vast in de agenda of schrijf je zelfs nog in via www.prutmarathon.nl (alleen voor degenen die niet vies zijn van een beetje bagger)


Foto's: DP Sportfotografie