ALKMAAR - Nooit eerder bezochten in de eerste zes maanden van het jaar zoveel gasten Outdoorpark Alkmaar als in 2021. Na een jaar vol zorgen was het Outdoor sporten het eerste wat weer mocht. Deze goede vibe houdt zij vast door ook in de zomervakantie een gevarieerd programma neer te zetten. Startend met een zomerfeest op zaterdag 10 juli, worden wekelijks afwisselende activiteiten aangeboden op woensdag- en vrijdagochtend voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Daarnaast kan men meedoen aan de Family Picnic waarbij de gasten de beschikbaarheid krijgen over een eigen picknicktafel op het park. Ook het aanbod aan crossfit, ouder- en kindtrainingen en de Outdoorpark Kidsclub activiteiten wordt in de zomer voorgezet. Het complete aanbod staat op www.outdoorparkalkmaar.nl.

Outdoorpark Alkmaar is een groot en overzichtelijk park en biedt ook optimale ruimte om onderling 1,5 meter aftstand te kunnen garanderen. Kinderfeestjes en schoolreisjes werden het afgelopen half jaar massaal (alsnog) ingepland en veel bezoekers hebben het park mogen bewonderen. Omdat de behoefte om buiten avontuurlijk te bewegen groot blijft en de zomerse dagen er aan komen is het zomeraanbod dit jaar uitgebreider dan ooit tevoren.

Zomerfeest
Alle reden om een feestje te vieren dus. Zaterdag 10 juli is iedereen dan ook van 10.00 tot 13.00 uur welkom bij het Zomerfeest. Voor € 5,- mag men het park betreden en vrij de obstakels uitproberen. Ook staat er een luchtkussen en begeleiden de medewerkers van het park diverse teamspelletjes die je op het park kunt uitproberen. Voor € 2,- extra is het mogelijk een combiticket aan te schaffen waarmee je aansluitend aan het Outdoor sporten kan zwemmen in het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart. Een feestelijk uitje voor het hele gezin om de vakantie gezellig mee te beginnen.

Nog meer activiteiten
Bij de Family Picnic krijgt een gezin (4 personen) voor een tarief vanaf € 34,50 gedurende 2 uur een eigen picknicktafel toegewezen met rijkelijk gevulde picknickmand. De kinderen leven zich uit op het park terwijl de (groot)ouders rustig toekijken, al mogen zijn natuurlijk ook sámen het park verkennen. Er zijn diverse manden en uitbreidingen beschikbaar. Voor de ouders en kinderen die wat meer begeleiding willen in het spel zijn er speciale ouder- en kindtrainingen (€ 20,- voor 1 ouder en 1 kind). Voor de jeugd van 8-12 jaar is het mogelijk op woensdag- en vrijdagochtend onder begeleiding van een ervaren instructeur het park te ontdekken; overwin de obstakels, speel teamspelletjes, ervaar de kunst van het boogschieten of speel een potje archery tag. Elke keer staan er weer leuke gevarieerde activiteiten op het programma (€ 12,50 per ochtend, van 10.00-11.30 uur). Ben je een echte avonturier? Doe dan mee mat de Outdoorpark Kids Club, er staan onderwerpen op het programma als vuur maken, hutten bouwen, obstakels beklimmen, shooting en teambuilding met elke week de nadruk op een ander thema (€ 10,- per losse les). Volwassenen die graag hun conditie op peil houden doen op maandagavond mee aan de crossfit training. Er wordt in diverse groepsgroottes getraind.

Het complete aanbod is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl, hier kan men zich ook aanmelden.