OUDORP - Vrijdag 3 juni organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterun, het tofste hardloopevenement van Oudorp. Met de start en finish bij sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28) kunnen deelnemers kiezen uit een afstand van 5 of 10 kilometer door het mooie Oudorp. Zij starten om 19.00 (5 km) of 19.10 (10 km) uur. Er is ook een Kinderun voor kinderen tot en met 12 jaar, die start om 18.00 uur. Wie het tempo graag wat lager inzet kan tussen 16.00 en 18.00 uur starten met de PinksterWalk, waarbij ook de keuze kan worden gemaakt uit een route van 5 of 10 KM.


Alkmaar Sport werd door de coronamaatregelen al twee jaar op rij beperkt bij de organisatie van de RAADHUIS Pinksterun, maar kan dit jaar weer volop inzetten op 'het tofste evenement van Oudorp'. “Als je je snel inschrijft krijg je je startnummer gratis thuisgestuurd, anders haal je hem op de dag zelf op bij de startlocatie. Dit jaar faciliteren we ook een inschrijfmoment op de dag van de loop, zodat late beslissers ook mee kunnen lopen,” vertel Marlou Zuurbier namens organisator Alkmaar Sport.

Iedereen kan zich aanmelden voor de RAADHUIS Pinksterun, of je graag een inspirerend doel verbindt aan de eigen hardlooptrainingen, wilt kijken welke tijd op dit moment gelopen wordt op de 5 of 10 kilometer, voor een snelle tijd gaat of in bent voor een recreatief verzetje. Voor de kinderen is er ook een Kinderun en wie liever rustig aan doet kan meedoen aan de PinksterWalk. Aanmelden geschiedt via www.raadhuispinksterun.nl.