GROOTSCHERMER - De eerder in Spanje vermiste oud-profwielrenner Steven de Jongh is bewusteloos gevonden. Volgens zijn vrouw 'ademt hij en heeft hij een pols'. Hij werd sinds vanmorgen vermist, nadat hij was gaan fietsen in de buurt van Girona.

Een helikopter heeft De Jongh gevonden, meldt zijn vrouw Renee op Twitter. Over zijn toestand is verder niets bekend, behalve dan dat hij volgens zijn vrouw 'ademt en een pols heeft'. "More news later", schrijft ze erbij.

Zijn vrouw plaatste eerder vanavond een oproep op Twitter. De Jongh, ploegleider van Trek-Segafredo, vertrok om 10.30 uur voor een fietstraining. Daarna was hij niet meer bereikbaar, zijn telefoon gaf geen signaal meer.

Carrière
De Jongh stopte in 2009 op 35-jarige leeftijd als wielrenner en ging als ploegleider bij Team Sky aan de slag. De sporter uit Grootschermer fietste voor TVM, Rabobank en Quick-Step. Zijn belangrijkste successen behaalde hij in Belgische eendagskoersen: in 2003 won hij de E3 Prijs, in 2004 en 2008 Kuurne-Brussel-Kuurne.