ALKMAAR - Moskee Bilal organiseert in het nieuwe jaar in samenwerking met Sport-Z een nieuwe 'Moverz' training in Alkmaar. Tijdens zes bijeenkomsten worden jonge meiden tussen de 14 en 23 jaar opgeleid om sportieve activiteiten te organiseren in hun wijk. Deelname is gratis, aanmelden kan via info@moskeebilal.nl of 072-5403315/06-19414168.

Stichting Sport-Z organiseert de Moverz training voor Moskee Bilal, in samenwerking met JOGG Alkmaar en de sportregisseur van Alkmaar Sport. Deze samenwerking kon ontstaan dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van Alkmaar. Eerder in 2021 werd er al een training afgerond waar een aantal jongens hun creatieve en sportieve ideeën kwijt konden, dit keer wordt een meidengroep samengesteld. Tijdens de cursus ontdekken de deelnemers waar hun sportieve en organisatorische talenten liggen. Ze inspireren, motiveren en betrekken andere jongeren bij sportieve activiteiten die zij zelf organiseren. Ook na afloop van de cursus zullen zij nog regelmatig leuke activiteiten organiseren in de wijk. Wie heel enthousiast is heeft zelfs de mogelijkheid hier een bijbaantje als sportbegeleider aan over te houden.

Er is nog ruimte om de meidengroep aan te vullen. Dus ben je tussen de 14 en 23 jaar, wil je leren om beter te plannen, organiseren en communiceren, en wil je iets sportiefs betekenen voor jouw wijk of de moskee in Overdie? Meld je nu aan via info@moskeebilal.nl.