HOORN – De start van de tweede competitiehelft is voor AFC’34 vervelend begonnen. Op bezoek bij Hollandia herpakte het zich na een stroef begin uitstekend, maar door een opstootje twintig minuten voor tijd richting de kleedkamer.

Afgelopen vrijdag maakte het bestuur van AFC'34 bekend dat de club volgend seizoen de stekker uit het eerste zondag team trekt. Doordat er volgend seizoen alleen op zaterdag een eerste team zal zijn, en de club het die op een hoger niveau wil krijgen, is promoveren belangrijk. Voor de ploeg van Jeroen Slaager veranderd er echter weinig. "Wij wilden de nacompetitie al halen en promoveren, dus het doel blijft eigenlijk hetzelfde" zei de coach voorafgaand aan het treffen met Hollandia.

De beginfase was echter duidelijk voor de Hoornse formatie, dat een optisch overwicht had. Na twaalf minuten leidde het tot de 1-0. Na een halve redding van AFC'34 doelman Remco Koelman kon Barry Rageh de rebound binnen tikken. Ook na de openingstreffer was het Hollandia dat de betere kansen had. Zo moest de Alkmaarse sluitpost tot tweemaal toe redding brengen. Op de kopbal van Bob Ooievaar, na een keurige voorzet van Raoul Conrad, was Koelman kansloos waardoor de 2-0 een feit was.

Ommekeer
Na de tweede tegentreffer herpakte AFC’34 zich echter. Een klutsgoal van Joshua Souisay zorgde ervoor dat de Alkmaarders voldoende perspectief hadden voor de tweede helft. Na rust was het Verdi Sambo die de score helemaal omdraaide. De spits scoorde driemaal (Intikker, schot en kopbal). Het was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De wedstrijd die onder een ontspannen sfeer werd afgewerkt, sloeg volledig om. Beiden ploegen kregen het met elkaar aan de stok, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan het duel staken. “Het was soms een beetje een harde wedstrijd. Vijf minuten voor het gestaakt werd waren er wel een paar echt harde overtredingen. Dan kan het dat vlammetje in de pan vliegen, en dat gebeurde” sprak Jeroen Slaager na afloop. “Het is jammer. Als je zo uit de rust kom maak je het liever af. We hebben een slechte eerste helft gespeeld. Na rust hebben we ons goed herstelt”. Door de keuze van de scheidsrechter kon de ploeg van Slaager voortijdig terug naar Alkmaar. “Lekker vroeg naar huis, het is niet anders”.

Hollandia: de Klerk. Zeinstra, Lai, van de Heuvel, Schoenmaker. Gongbeh, Mohammed, Biezen, Conrad. Rageh, Ooievaar

AFC’34: Koelman. Ibink, Beemsterboer, Brommer, Katan (Bijvoet/64). Hartman, Bouman, Orhangazi. Jongejan, Sambo, Souisay.