ALKMAAR/OUDORP - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal kwamen Kolping Boys en Alcmaria Victrix beiden in een thuiswedstrijd in actie. Nadat beide teams verleden week gelijk tegen elkaar speelden pakte het jonge Kolping Boys deze week weer een verdienstelijk puntje tegen FC Medemblik. Het gehavende Alcmaria Victrix ging in eigen huis onderuit tegen Sporting '70.

Voor Kolping Boys is het een seizoen van wederopbouw nadat een hoop dragende speelsters zijn vertrokken. 'In de eerste seizoenshelft is elk punt welkom met deze jonge groep', vertelde trainer Reda Ayou verleden week al. Dat punt werd ook behaald in de thuiswedstrijd tegen FC Medemblik en was zwaar bevochten. 'We hadden moeite met het fysieke spel van FC Medemblik en de meiden moesten er hard voor knokken', vertelde elftalleider Jos Winder. Na een 0-1 achterstand was het Michelle Potter die met een schitterend afstandsschot de 1-1 liet aantekenen. Na een hernieuwde achterstand ontstond de gelijkmaker uit een vrije trap en na een scrimmage voor het doel was het Deliana Kapteijn die het laatste tikje gaf. Pech was er nog wel voor keepster Yoica Hink die met een scheenbeenblessure het veld moest verlaten.

Komende zondag 14 oktober gaat Kolping Boys op bezoek bij WVC in Roelofarendsveen

Kolping Boys - FC Medemblik 2-2 (0-1)
0-1 Cadi Boersma
1-1 Michelle Potter
1-2 Gabriëlla Stroet 1-2
2-2 Deliana Kapteijn

Bij de vrouwen van Alcmaria Victrix kan men inmiddels een half elftal van geblesseerden opstellen en trainer/coach John Van Loenen is dan ook niet te benijden. In de thuiswedstrijd tegen Sporting '70 moest hij zelfs twee speelsters opstellen die al 90 minuten met het tweede hadden meegespeeld. Van Loenen ondanks de ruime 2-5 nederlaag niet geheel ontevreden. 'We hebben de wedstrijd weggegeven in de openingsfase van de tweede helft toen we drie goals in zes minuten tegen kregen. Buiten die periode hebben wij Sporting gewoon uitstekend partij gegeven.' Die drie goals vielen nadat Ashley van den Bosch de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong had geschoten met een kanonskogel van 30 meter. Ook de treffer van afstand die Lara de Decker na de rust maakte mocht er wezen waardoor het nog even spannend werd. Te snel daarop viel echter de tegengoal en uiteindelijk ook nog een vijfde Utrechtse treffer. "Wel wat geflatteerd, maar behoudens die zes minuten heb ik genoeg gezien wat verrtouwen geeft voor volgende week', aldus Van Loenen. Alcmaria Victrix gaat dan op bezoek bij DWOW

Alcmaria Victrix - Sporting '70 2-5 (1-0)
1-0 Ashley van den Bosch