DOETINCHEM - Voor de tweede keer binnen een week heeft AZ zich in Gelderland laten verrassen met puntenverlies tot gevolg. Nadat men afgelopen dinsdag een 0-2 voorsprong weggaf bij Vitesse ging het ook in de Achterhoek bij De Graafschap mis. Een ongelukkig eigen doelpunt van keeper Marco Bizot betekende opnieuw een gelijkspel.

Na een matige eerste helft met nauwelijks kansen kwam AZ kort na rust op voorsprong door aanvoerder Guus Til die profiteerde van een knappe assist van Mats Seuntjens. AZ leek hierna de wedstrijd te controleren en kwam nauwelijks in gevaar ondanks het feit dat De Graafschap voor eigen publiek weer een hoop strijd leverde. Terwijl de punten al bijna zeker leken vuurde invaller Van Mieghem vanaf rechts nog eens af. Via de paal stuiterde bal op Bizot en daarna in het doel.

De Graafschap - AZ 1-1 (0-0)