ALKMAAR - Er zijn slechts een paar regionale derby's in de 1e klasse van het zondagvoetbal, maar feit is dat Kolping Boys een goed gevoel heeft na deze duels. De ploeg van trainer Mark de Vries wist twee weken geleden streekgenoot LSVV al te verslaan, en was zondag ook de sterkste in de stadsderby bij AFC '34. Een glansrol was er voor de jonge spits Joey Gijzen die liefst drie doelpunten voor zijn rekening nam.

Net als op alle andere velden, mocht er geen publiek aanwezig zijn op het complex aan de Robonsbosweg in Alkmaar en in dit geval misten deze een spectaculaire derby met alles er op en er aan. En een verrassende winnaar, want kort na de rust gaf men geen stuiver meer voor de gasten die op dat moment nog met 3-1 achter stonden.

Vanaf de eerste minuut was het duel boeiend vooral door een flitsende start van AFC '34. Nog geen twee minuten op gang wist Daniel Afouzar al te scoren na zwak uitverdedigen van Kolping Boys en binnen het kwartier werd die score verdubbeld door Michael van Os die een voorzet van voormalig Kolping Boys-speler Joshua Martens op waarde wist te schatten. De thuisploeg van trainer Job Dragtsma leek de wedstrijd onder controle te hebben al vonden de Oudorpers in de 38e minuut de aansluiting via een volley van Joey Gijzen. AFC '34 kreeg nog voor de rust de kans om de marge weer te vergroten, doch Younes Daari schoot de strafschop tegen de lat.

Na de pauze volgde de 3-1 alsnog via een doelpunt van Gijs Brouwer, maar wie dacht dat het duel hiermee gespeeld was kwam bedrogen uit. De Vries gooide tactisch het een en ander om en in combinatie met veel strijdlust sorteerde dat effect voor de Oudorpers. Na een overtreding op Thomas Menu wist Gijzen wel vanaf elf meter te scoren en was de aansluiting daar met nog een half uur te spelen. Vijf minuten later bracht linksback Arthur Winkelaar met een prachtig afstandsschot het duel in evenwicht.

Maar het was nog niet genoeg voor Kolping Boys. Een kwartier voor tijd werd de AFC-verdediging via een knappe anval zoek getikt en maakte Gijzen zijn derde van de middag. Er volgde zelfs nog een derde strafschop in het doelpuntrijke duel welke in blessuretijd werd benut door Dimaggio Senchi: 3-5.