REGIO Afgelopen zondag heeft Kolping Boys na weken zonder zege eindelijk weer eens de volle buit gepakt. Waar AFC’34 verloor, pakte Zeevogels een punt op bezoek bij Limmen.

AFC´34 – FC Uitgeest 1-2
Aan de Robonsbosweg heeft AFC’34 een nederlaag geleden tegen FC Uitgeest. “Het was niet goed en het was niet slecht” sprak Jethro Abram na afloop. “Uitgeest had wel de betere kansen, maar wij hadden meer balbezit”. De coach zag de doelpunten snel achter elkaar volgen. “We komen door een mooi doelpunt op 1-0, en zes minuten staan we 1-2 achter. We hadden geen concentratie meer en vergeten even de taken uit te voeren”.

Daarna zag Abram dat er weinig kansen werden gecreëerd. “Het is alleen dom dat we de wedstrijd zo weggeven in zes minuten tijd”.

Kolping Boys – VSV 3-0
“Eindelijk” was de eerste reactie van Marc de Wilde, coach van Kolping Boys. De Oudorpers wisten tegen VSV de negatieve spiraal te doorbreken door een 3-0 overwinning te boeken. “Hopelijk is dit het begin van een mooie reeks” vervolgt de oefenmeester die zijn ploeg een terechte zege zag boeken. “Wij waren de bovenliggende partij, en we scoorden mooie doelpunten”.

Qua spel trok Kolping Boys de lijn van de afgelopen weken door. Het grootste verschil was het feit dat het spel ditmaal gecombineerd werd met het maken van doelpunten. Al na vijf minuten bracht Rick Klaver de 1-0 op het bord. Tien minuten voor rust kon Marc de Wilde opnieuw juichen doordat Kevin Cappai de tweede treffer wist te maken. “Wij hadden grip op de wedstrijd”.

De Wilde: “Je kan wel wekelijks roepen dat het wel goedkomt, maar dan moet het er ook weleens uitkomen. Het vertrouwen wordt beloond”. Als kers op de taart besliste Koen de Goede het duel door twintig minuten voor tijd de 3-0 maakte.

Alkmaarsche Boys – DWS 3-4
In eigen huis heeft Alkmaarsche Boys het degradatieduel tegen DWS niet weten te winnen. Sterker nog, het verloor met 3-4 van de concurrent. “Het was een spannend duel” zag coach Mats Blokdijk. “Via twee counters komen zij op 0-2. We stonden niet goed te verdedigen”.

Blokdijk: “We komen terug tot 1-2, maar DWS kwam door countervoetbal op 1-3 en 1-4”. In het laatste kwartier wisten de Alkmaarders via twee treffers van Daan Groot terug te komen tot 3-4, maar de gelijkmaker bleef uit. De coach bij de Alkmaarders was na afloop niet te spreken over de tegendoelpunten. “Het komt door naïef verdedigen en reageren niet attent op lange ballen”.

Ondanks dat het geen punten opleverde, was Blokdijk tevreden over zijn ploeg. “Er ontbraken vandaag acht spelers. Hierdoor moesten we zoveel schuiven in de opstelling. Een groot compliment voor de mannen die er vandaag stonden en tot het einde knokte voor een punt”

FC den Helder – Egmondia 6-1
Tegen FC den Helder heeft Egmondia een ruime nederlaag geleden. De Egmonders wisten de vorige twee wedstrijden te winnen, maar de sterke reeks eindigde dus tegen de Helderse ploeg. In de rust leek het pleit al beslecht, toen Kenny Gerssen, Wouter Philip en David Albert wisten te scoren en de ruststand op 3-0 te bepalen. Met een schot van zo’n 25 meter bracht Albert de stand na rust op 4-0, waarna de laatste spanning verdween.

Egmondia, dat na de 4-0 een penalty gestopt zag worden door de Helderse sluitpost, kreeg via Kenny Gerssen en Thanus Ponniah nog twee tegentreffers. Zelf scoorde het eenmaal, al was dat er enkel één voor de statistieken.

VV Limmen – Zeevogels 2-2
Op bezoek bij koploper Limmen heeft het Egmondse Zeevogels met 2-2 gelijkgespeeld. “We hebben meer dan uitstekend gespeeld tegen de koploper” zei Rogier Bunnink na afloop. De coach zag een hele open wedstrijd. “Met hoog tempo en mooie aanvallen van beide kanten. We hebben twee prachtig uitgespeelde doelpunten gemaakt en de laatste vijf minuten kregen we zelfs drie grote mogelijkheden op de winst”. Bunnink: “Ik ben erg tevreden over mijn ploeg vandaag”. De doelpunten van de Egmonders kwamen via Max Duinmeijer en Tom Groot.

VV Bergen – VZV 4-0
In eigen huis heeft VV Bergen met 4-0 gewonnen van laagvlieger VZV. Nadat Djara Grootenhuis tien minuten na rust de ban had gebroken, wist Noah Robles de score verder op te voeren. In de laatste minuten wisten Stijn Frans en Noah Robles de overwinning extra glans te geven.

Door de klinkende overwinning klimt VV Bergen over WMC heen naar de vierde plaats, terwijl tegenstander VZV afzakt naar de voorlaatste positie.

Het volgende duel werd afgelast:
Apollo’68 – Alcmaria Victrix