ALKMAAR - Atletiekvereniging Hylas heeft op haar terrein al sinds 2008 een verharde Sport Boules baan. Deze was in de loop der tijd slecht bespeelbaar geworden: verzakt, er groeide onkruid, was moeilijk bespeelbaar bij regen. Daarom heeft de club, grotendeels in eigen beheer, de baan afgegraven en van een mooie betonvloer voorzien. Spelen daarop is een plezier!

Binnenkort wordt de vernieuwde baan feestelijk geopend. Publiek is daarbij van harte welkom. De directeur van Alkmaar Sport, Vincent Thijssen zal bij deze feestelijke opening aanwezig zijn. Wat is nu eigenlijk Sport Boules vragen sommige lezers zich af. Bij Sport Boules zijn er andere regels dan bij Petanque of jeux-de-boules, de ballen zijn zwaarder en groter en de baan is langer. Er zijn meer wedstrijdregels en varianten waarbij het accent ligt op conditie, individuele vaardigheden en concentratie: hardlopen, schieten met de bal, schieten op diverse doelen. Het eerste accent, conditie, komt door de combinatie van de bal werpen en hardlopen. Dat is ook de reden waarom Sport Boules aan atletiekvereniging Hylas gekoppeld is.

De sport kent 6 varianten, voor elk conditieniveau is er een passende variant. Daarom is Sport Boules zo'n ideale sport voor iedereen. Op 11 juli wordt een demonstratie gegeven van verschillende varianten, iedereen is daarbij van harte welkom. Wij bieden belangstellenden ook 3 gratis proeflessen aan om zelf te ervaren hoe leuk deze sport is.

Proeflessen aanvragen gaat via dit mailadres: nieuweleden@avhylas.nl