ALKMAAR - Wethouder Elly Konijn-Vermaas (D66) opende zaterdag 23 september een Lekker Bezig kantine bij Voetbalvereniging Kolping Boys. Kolping Boys heeft voor de kantine het certificaat ‘zilver’ gekregen. Hiermee hebben zij een voorbeeldfunctie voor alle sportverenigingen in de regio Alkmaar en omstreken.

Gezonde sportkantine

De kantine van de Kolping Boys is de vijfde Lekker Bezig modelkantine in Nederland. De kantine is het resultaat van een samenwerking van Kolping boys, KNVB en Sligro. KNVB richt zich met Lekker Bezig op het gezonder maken van voetbalkantines. Ze bieden gezonde recepten, clinics voor sporters en kantinebeheerders, acties en advies over een gezonder aanbod. Op landelijk niveau werken KNVB en Sligro samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Team:Fit is een onderdeel van JOGG.

Niet alleen voetbalkantines

Bij Lekker Bezig ligt de focus op voetbalverenigingen, bij Team:Fit kunnen alle sportverenigingen zich aanmelden. Team:Fit biedt sportverenigingen dezelfde ondersteuning en adviseert verenigingen daarnaast hoe ze gezonder aanbod kunnen borgen en hoe ze hun financiën daaromheen op peil houden. Bij Team Fit kunnen kantines brons, zilver of goud krijgen voor hun assortiment. Aan de hand van de kantine scan, uitgevoerd door het Voedingscentrum, wordt het nieuwe assortiment samengesteld.

Zilver certificaat

Tijdens de opening van de Lekker Bezig kantine heeft de verenigingsvoorzitter Ab Groot een Team:Fit zilver certificaat in ontvangst mogen nemen. Wethouder Konijn is erg blij met de onderscheiding voor de Alkmaarse voetbalvereniging: “De gemeente Alkmaar omarmt deze gezonde sportkantine en hoopt dat er meer sportverenigingen in onze gemeente geïnspireerd raken om het assortiment uit te breiden met gezonde varianten. De gezonde keuze moet de makkelijke keuze worden.”

Informatie

Voor meer informatie over de gezonde sportkantine kunt u contact opnemen met Anja Lems (JOGG) via tel. 06-18962953 en e-mail: anjalems@joggalkmaar.nl.