ALKMAAR - De vele ogen waren gericht op de toch ietwat bollende lucht in het westen. Zou het droog blijven?

Rond de klok van 10:00 uur werden de eerste jeugd rennertjes weggeschoten voor hun rit voor het kampioenschap op het parcours van deze Helderse wielervereniging. Samen met de WV Alcmaria-Victrix was er weer een pracht wedstrijd georganiseerd op deze tweede paasdag. Dat er weinig gereden kon worden in de regio was te merken. Ruim 80 renners meldde zich de weken vooraf aan.

De allerkleinsten maakten er een mooie strijd van en we vinden de HRTC DOK terug op de verschillende podiumplekken. Tijs Bos en Sven Collewijn werden uiteindelijk clubkampioen bij WV Alcmaria Victrix. Naast een mooie bidon van BIORACER deed ook de paashaas een duit in het zakje en een ieder kon daar die middag zijn tanden in zetten….

De nieuwelingen en junioren, mochten samen met de grote mannen aan hun rit beginnen rond de klok van 12:30 uur. Robbin Bregtman, rijdend voor HRTC DOK, liet zien niet voor niets in de Regioploeg NH te zitten. Hij pakte netjes de overwinning, voor een zeer goed rijdende Liam Witte (WS Texel) en Thomas Landman (WV de Amstel).
Onder een toch dichttrekkende lucht zagen we Leroy Weijers er van tussen gaan, samen met Alcmarianen Sjors de Waard en Tim van Lopik uit Gorinchem, die een lange reis naar het Noorden er voor over had om te mogen rijden in deze mooie Noord-Hollandse koers.

Daarachter was het echt alle hens aan dek, om maar even in de scheepvaart termen te blijven.

Bas Rijs, uitkomend voor de WV Alcmaria ECW© combinatie, zag het gevaar, maar miste op het beslissende moment de slag, dat konden we ook zeggen van de snelle Roderick van Vierbergen.

Uiteindelijk reed een ontketende Weijers weg bij het duo de Waard en Van Lopik en pakte een zeer mooie overwinning. Van Vierbergen en een zeer goed rijdende De Waard werden uiteindelijk clubkampioen bij WV Alcmaria-Victrix.

Terwijl het buiten echt begon te regenen kregen alle winnaars een prachtige bos rozen van DEX Rozen uit Tuitjenhorn uitgereikt door de organisatie, die weer tot in de puntjes was geregeld.