ALKMAAR - Al sinds jaar en dag is de feestavond op de vrijdag één van de hoogtepunten van het negendaagse tennisevenement Victorie Open. In het huidige coronatijdperk leek het de commissie, geheel terecht, niet verstandig om een dergelijke feestavond dit jaar te organiseren. Met tal van alternatieven wist men het publiek dat niet alleen voor het sportieve gedeelte kwam toch een avondvullend programma aan te bieden.


Aangezien men maximaal 250 toeschouwers op het tennispark mag hebben en een overvolle kantine met dansende en springende mensen op dit moment uit den boze is, had men dus voor een andere opzet gekozen. Vanaf 17.00 uur zorgde Paula Leek, ook jaarlijks van de partij met haar witte vleugel, voor zwoele zomerse klanken vanaf het terras. Hier opvolgend zorgde de artieste ook voor een muzikale noot tijdens de Swingo, de muzikale variant op bingo. Terwijl men zich op de banen in het zweet aan het werken was zorgde later op de avond de "Silent Disco" voor het nodige vertier en dus liepen er overal op het park swingende mensen met gekleurde koptelefoons wat voor een vrolijk geheel zorgde. Het bleek wederom een gouden greep van de toernooicommissie op een toch al geslaagde week.

Ook sportief viel er wederom genoeg te beleven vlak voor het finaleweekend. Zo plaatste Remco Reinhard zich als laatste voor de halve finale in de HE3 door de als eerste geplaatste Roy Kruijer in een mooi duel te kloppen (5-7, 6-3, 6-3). Beide halve finales, Huub de Boer tegen Martijn de Does en Reinhard tegen Dentrey Veenstra, staan voor zaterdagavond op het programma.

In de HE4 kende Chris de Waard een flitsende start tegen titelverdediger Robert van der Velde en kwam in de eerste set met 5-2 voor, maar laatstgenoemde liet zijn tegenstander eerst even uitrazen en hervond zich toen om in twee sets toch te winnen (7-6, 6-0).

Met afstand de meeste spannende partij, wellicht zelfs van de hele week, was op baan 6 waar in het GD4 waar Maarten de Vries en Caroline Terstal bij winst al zeker waren van de poulewinst. In een 2,5 durende marathonpartij gaf het Brabantse koppel Oscar Witzand en Annefleur Pauw zich echter niet gewonnen en pakten met 4-6, 6-3, 7-6 de zege.

Inmiddels zijn de zaterdagwedstrijden om 09.30 uur alweer van start gegaan.
Kijk hier voor alle uitslagen van vrijdag en hier voor het programma van vandaag.

Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken via de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.