ALKMAAR – Op woensdagavond 29 mei zijn de straten in het centrum van Alkmaar weer gevuld met zo’n tienduizend deelnemers en duizenden toeschouwers. Gezien het aantal inschrijvingen blijkt de Alkmaar City Run by Night ook dit jaar weer een groot succes.

De Alkmaar City Run by Night is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend hardloopevenement in de regio. In 2013 begonnen met 3000 deelnemers, maar inmiddels verschijnen zo’n tienduizend hardlopers aan de start.

Dat de 5 en 10 kilometer beiden een maand voor aanvang van het evenement al vol zitten zegt genoeg over de populariteit. Net zoals de publieke belangstelling waar ook dit jaar weer op kan worden gerekend. Van deelnemers tot vrijwilligers en partners van de Alkmaar City Run by Night: écht voor iedereen is dit hardloopevenement geschikt.

Met DJ’s, bands en lichtshows zet organisator Le Champion alles in het werk om er opnieuw een onvergetelijke ervaring en sfeervolle run van te maken.

Kids Run
Ook dit jaar is er weer een Rollebol Kids Run. Onderverdeeld in vier leeftijdsgroepen kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar meedoen. Waar de run voor de volwassenen inmiddels is uitverkocht is er nog ruimte voor de jonge lopers om zich aan te melden. Kijk hier om je aan te melden.