ALKMAAR - Voor het eerst deze week werd het programma van het Victorie Open Tennistoernooi bij LTC De Zes Wielen daadwerkelijk onderbroken door het weer. Dinsdagavond even voor half 8 gingen de hemelsluizen open en anagezien daar ook onweer bij kwam kijken deed de organisatie het juiste door een ieder van de banen te halen.


Het zorgde voor het eerst voor enige oponthoud in het drukke toernooischema, maar de commissie wist weer razendsnel te schakelen. Drie wedstrijden werden verplaatst naar de sporthal van TPC Daalmeer en toen de egste buien voorbij waren getrokken en het water van de banen was verdwenen kon men met enig oponthoud toch weer verder en werden alle geplande wedstrijden ook daadwerkelijk uitgespeeld.

Zo vielen er drie beslissingen in het HE4 alwaar Tim Emmerik, Koen Hollenberg en Jurgen Nieuwpoort de volgende ronde wisten te bereiken. Dit ging ten koste van respectievelijk Robin van Riel, Jeroen Tesselaar en Mischa Wijnker waarbij moet worden opgemerkt dat laatstgenoemde helaas in de tweede set moest opgeven bij een stand 7-6, 0-4. In het GD3 was er geen succes voor broer en zus Kabalt. Joyce die voor het eerst sinds meer dan twintig jaar weer eeens op de baan stond liet zien het spelltje nog niet verleerd te zijn, maar samen met broer Pascal bleken zij niet opgewassen tegen Rianne van Son en Chris de Waard (6-2, 6-2). Ook in het GD4 stond er een moie partij op het programma tussen Sjoukje Pel en Koen Zonneveld tegen Shanna en Youri Ben-Hur. Pel/Zonneveld wisten na een kleine twee uur te zegevieren met 4-6, 6-1, 6-2.

Kijk hier voor alle uitslagen van dinsdagavond.

Inmiddels komt men vandaag halverwege het toernooi en ook dit gaat gepaard met enkele mooie duels. Om 16.00 uur treffen Koen Hollenberg en Jurgen Nieuwpoort elkaar al in de kwartfinale van de HE4. Hierna volgen er ook nog twee wedstrijden in het HE3-toernooi als Robert Kef het opneemt tegen Emiel Veldman en Yvo van der Horst even later Martijn de Does zal treffen. Het thuispubliek van de Zes Wielen zal met name uitkijken naar de "clash" in het HD6. tussen Rolin Barsingerhorn en Edvin Talundzic tegen Reinout en Joost Huese.

Kijk hier voor het complete programma van woensdag.


Foto's van alle toernooidagen zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie.