ALKMAAR - Net als bij de vorige discipline, het 9-ball, is ook het 8-ball al ruim voor de start van het NK volledig uitverkocht.

Vorige keer leek het nog een unicum. Maar ook bij de laatste discipline van het NK Pool 2018, het 8-ball, zijn meer dan het maximale aantal van 128 spots noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Een daverend succes voor de organisatie, een nieuwe bevestiging hoe poolbiljarten leeft in Nederland, én nogmaals het bewijs dat Sportcafé Alkmaar als nieuwe locatie voor het NK Pool een schot in de roos is.

NK Pool wedstrijdleider Jok Tang: “Van 21 tot en met 23 december vindt de vierde en laatste discipline plaats van het NK Pool 2018 in Sportcafé Alkmaar, het 8-ball. Op vrijdag 21 december wordt Hoofdronde A gespeeld, op zaterdag 22 december volgt Hoofdronde B. Per hoofdronde gaan er 16 spelers door naar de finaleronde op de zondag. Tijdens de finaleronde wordt bepaald wie het goud, zilver en brons gaat halen van het Nederlands Kampioenschap 8-ball. Dan zullen we ook zien of Ivar Saris, momenteel in Doha, Qatar voor het WK 9-ball, zijn titel gaat prolongeren.”

“Sinds enkele dagen zijn beide hoofdrondes volledig uitverkocht, met ieder 64 vergeven spots. Dit is net als bij de vorige NK-discipline 9-ball een prachtig succes. Net als toen zijn beide hoofdrondes conform het protocol uitgebreid naar ieder 96 spots. Spelers kunnen zich nog inschrijven via www.nkpool.nl.”

"Dit weekend wordt ook bepaald welke drie spelers zich met de al gekwalificeerde Tim de Ruyter gaan plaatsen voor het EK van 2019."

De NK-organisatie wordt naast Jok Tang gevormd door Gino De Ruyter (wedstrijdleiding en livescoring), referees Henk Gessel & Ivan Labrovic, fotografen Frederique Rijsdijk & Stefan Osnabrug, Jimmy Worung (OrangeForks Production livestream) en Arno Hartman (ICT en materiaal).
Zaalhouder Yucel Hos heeft Sportcafé Alkmaar in optimale gereedheid gebracht om het NK zo goed mogelijk te verzorgen, met maar liefst 22 (!) Clash-tafels, allen met nieuwe lakens.

Hos: “Vorige keren hebben de spelers genoten; zo’n volle bak is heerlijk. We kijken uit naar een mooie afsluiting van een uiterst succesvol NK Pool 2018.”

Informatie & inschrijven: www.nkpool.nl.