ALKMAAR - Na een warm en geslaagd voorweekend was op maandag de wind de grootste tegenstander voor de deelnemers van het Victorie Open bij LTC De Zes Wielen. De organisatie heeft verder geen klagen over de weersomstandigheden want zoals het er nu naar uitziet blijft het de hele week droog en zal het programma net als in de afgelopen drie dagen vlekkeloos verlopen.


Net als op zondag speelde de wind dus een grote rol tijdens de wedstrijden die maandag vanaf 16.00 uur begonnen. Aangezien het wel droog bleef en de temperatuur rond de twintig graden bleef hangen waren de omstandigheden verder uitstekend om in te tennissen. Na drie dagen verloopt het toernooi dan ook volledig volgens schema.

Ook maandag konden deelnemers en publiek weer genieten van vele mooie wedstrijden (27 totaal). In de middaguren wist Marco Vierbergen zich zonder al te veel problemen te plaatsen voor de kwartfinale van de HE4 door Taco Zandbelt met 6-4, 6-2 terug te wijzen. Bij het ingaan van de avond leverde de partij in de HD4 tussen Jurgen Nieuwpoort /Paul Vessies en Vincent Gerbrands/Jeroen Tesselaar de nodige publieke belangstelling op. Men zag het laatstgenoemde koppel met 7-5, 7-6 zegevieren. Tegelijkertijd was er een hoop spanning op enkele andere banen. In de HE7 had Bram van Hoof drie sets nodig om Stephan Meissburger terug te wijzen (3-6, 6-3, 7-6) en ook in het GD6 was het spannend waar Milenca van Ee en Hans Klaver wisten te winnen van Rogier Bunink en Roos Admiraal (6-7, 6-1, 6-3). In de HE4 had Victor Laan zelfs bijna drie uur (2.44 uur) nodig om Romijn van Vliet van zich af te schudden (6-7, 7-5, 6-4).


Kijk voor alle uitslagen en het programma van vandaag op Toernooi.nl. Check ook eens de socials van Victorie Open voor de laatste nieuwtjes en foto's.

Vandaag gaat het toernooi dus om 16.00 uur verder met liefst 28 wedstrijden op het programma. Er is wederom een overheerlijke daghap en het blijft droog dus voldoende reden om eens een kijke te nemen op het gezellige tennispark van LTC De Zes Wielen.

Foto's: DP Sportfotografie